Szponzorált tartalom

2021.06.10. 09:51

Garamvölgyi Norbert: Segíteni mindenkinek, minden körülmények között

Minőségi szolgáltatás és szervizelés egy helyen – ez a fő vezérelve a zalaegerszegi Kertigép-Technik Kft. tulajdonosának. Garamvölgyi Norbert nem rettent vissza annak idején attól, hogy vállalkozásba kezdjen. Az évek őt igazolták, így lett sikeres a szakmájában és hobbijában egyaránt.

Mozsár Eszter

Garamvölgyi Norbert: A járvány alatt sem tétlenkedtünk, webáruházat nyitottunk és bővítettük a dolgozói létszámot. Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Az utóbbi években, úgy látszik, megnőtt a kedv a kertészkedéshez, ami talán nem véletlen. A rendezett, szép környezet üdítően hat az ember lelkére, s a kiskertben termett zöldségnek, gyümölcsnek jobb az íze. A kertészeti gépek és alkatrészek iránt egyre nagyobb a kereslet, ezt a zalaegerszegi kereskedésben is tapasztalják. Munkájukról minden elmond a pozitív vevői visszajelzések sora, amit az interneten olvashatunk.

A saját lábára állt

- Huszonkét évig egy precíziós műanyagalkatrészeket gyártó zalaegerszegi cégnél dolgoztam. Amikor kezdtem, alig húszan voltunk, amikor eljöttem, kétszázan. Két évtized után arra az elhatározásra jutottam, hogy a saját lábamra állok. Persze a fejlődés lehetőségét a vállalatnál is megadták, folyamatosan tanultam, képzésekre jártam. De mindig éreztem, hogy több van bennem, másban is kipróbálnám magam. Úgy gondolom, a saját elképzeléseket leginkább vállalkozásban lehet megvalósítani. A legjobb gyerekkori barátommal, Németh Jánossal úgy gondoltuk pár éve, hogy alapítunk egy céget, ez lett a Kertigép-Technik Kft., ami szerencsére töretlenül fejlődik.

Garamvölgyi Norbert: A járvány alatt sem tétlenkedtünk, webáruházat nyitottunk és bővítettük a dolgozói létszámot. Fotó: Katona Tibor

Bővíteni kellett

Hogyan indultak, mivé fejlődött a társaság?

-Teljesen nulláról indultunk. Először három utánfutónk volt, amit bérbe adtunk és néhány kisgép, amit javításra hoztak. Azt, hogy később üzletet nyitottunk, tulajdonképpen ügyfeleink igényeinek köszönhetjük. Amikor behoztak egy olyan gépet, amit már nem volt gazdaságos javítani, vásárolni szerettek volna helyette. Ekkor egyértelművé vált, hogy bővítenünk kell tevékenységünket, így lettünk a Hecht kiemelt partnere. Az elmúlt három évben folyamatosan duplázódott a forgalmunk, megsokszorozódott ügyfeleink száma.

Miben látja a siker kulcsát?

- Az a mottóm, hogy segítsünk mindig, ahol tudunk. Ügyfeleink hetven százaléka bizalmat szavazott nekünk, nálunk javíttatnak, tanácsot kérnek tőlünk. Előbb-utóbb minden gép tönkremegy, nem lehet tovább szervizelni, cserélni kell. Ha később vásárolni szeretnének, reméljük, minket választanak. Amennyiben elégedettek az utánfutók vagy kerti kisgépek bérlésekor a szolgáltatás színvonalával, később is minket választanak. Amit nálunk vásárolnak, azért mi vállaljuk a felelősséget és biztosítjuk a szervizhátteret. Ez az az üzletpolitika, ami hitelessé tesz minket. Másrészt meg kell ragadni minden lehetőséget, ami adódik az életben. A járvány alatt sem tétlenkedtünk, webáruházat nyitottunk és bővítettük a dolgozói létszámot. Szerintem menekülni mindig előre érdemes. Leülni, visszafordulni, siránkozni könnyebb. Aki ezt teszi, nem lesz sikeres sem a munkájában, sem a magánéletében. Egy jó üzletnél fontos, hogy a partnerek összhangban legyenek s kiegészítsék egymást. És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy szükséges a család támogatása, megértése. Ha nem is tudnak mindenhez hozzászólni, legalább elviselik, ha tovább maradunk bent vagy valami miatt gondban vagyunk.

Mit javasolna annak, aki a mai világban vállalkozásba kezdene?

- Nem kell félni az ismeretlentől, bízni kell saját értékeinkben, megérzéseinkben. Szerintem, ha valaki dolgozni akar, akkor mindenképpen talál munkát vagy elfoglaltságot, ami talán még boldoggá is teszi. Ebben a nehéz időszakban is legyen bátorságunk dönteni, váltani. Sokszor mehettem volna külföldre, de nem tettem. Itthon szerettem volna boldogulni, és bejöttek a számításaim. Cégünk szeretne tovább bővülni, a Hechttel egyelőre kizárólagos szerződést kötöttünk, idővel szeretnénk Zalaegerszegen vezető pozícióba kerülni.

Nagy szerelme a foci

Garamvölgyi Norbert másik nagy szerelme a futball. Az ő nevéhez fűződik a csapat újraszervezése a 2000-es évek elején, amikor megalapította a Bödei Sportegyesületet, amelyet azóta is vezet.

- Bödén a 80-as évek elejétől szünetelt a foci, innen kellett újraindítani a sportéletet. Öt éve a helyi vállalkozók TAO felajánlásával és kormányzati támogatással avattuk fel a focipályát, azóta az öltöző is elkészült. Az idő minket igazolt, évek óta élcsapat vagyunk a megyei másodosztályban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!