Közel 2,4 milliárd forintos beruházás

2020.12.17. 16:05

Fürdőfejlesztés Lentiben: egyedülálló módon oxigénterápiás kezelésekre is lesz lehetőség

Közel 2,4 milliárd forintos egészségturisztikai fejlesztés valósul meg a gyógyfürdőben 2022-ig. Az országban egyedülálló módon oxigénterápiás kezelésekre nyílik lehetőség a létesítményben.

Korosa Titanilla

Fotó: Látványterv

Mindezt a járványhelyzet miatt online sajtótájékoztatón jelentette be Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Horváth László polgármester, Kárpáti Zoltán, a Lenti Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője és Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. vezérigazgatóhelyettese.

Fotó: Látványterv

Vigh László a gyógyfürdő fejlesztése kapcsán felidézte Lenti múltját, amikor a határ közelsége hátrányt jelentett, viszont mára ezt előnyére fordította a város. A kiváló minőségű termálvízre alapozva egyre fejlődik a gyógyfürdő, megépült a négycsillagos szálloda, újabb lépésként pedig gyógyturisztikai beruházás valósul meg oxigénterápiás szolgáltatással. Mindezekkel együtt olyan komplex kínálatot nyújt a lenti fürdő, amely országosan is egyedülálló.

Horváth László polgármester elmondta, hogy céljuk a turisztikai potenciál növelése és egy egész évben használható létesítmény kialakítása. Ennek megfelelően a fürdő környezetét is fejlesztik.

Az újabb fejlesztéstől a látogatószám jelentős emelkedését várják Lentiben
Fotó: Lenti Gyógyfürdő Kft.

A beruházástól – mint mondta – jelentős látogatószám- emelkedést várnak. A beruházás részleteiről Kárpáti Zoltán elmondta, hogy a gyógyászati részleg bővítésénél az oxigénterápiás szolgáltatás a legjelentősebb. Jótékony hatását élvezhetik a szív- és érrendszeri, légzésszervi megbetegedésekkel küzdők, de alkalmas égési sérülések kezelésére, illetve a terápia lerövidítheti az ízületi és csontsérülések rehabilitációs idejét, valamint a koronavírus kezelésében is eredményes. Továbbá szén-dioxid-kezelés, antigravitációs terápia, illetve a hideg jótékony hatását kihasználó krioszauna is elérhető lesz. A fejlesztés részeként megújul a fedett medencetér is, modernizálják a vízvezeték-, illetve a vízforgató és légtechnikai rendszert, felújítják az öltöző vizesblokkját, korszerűsítik a főbejáratot, bővítik az éttermet.

Fotó: Látványterv

Könnyid László a fejlesztés létjogosultságát alátámasztva elmondta: egy ilyen fejlesztés a szálláshelyek minőségi fejlődését is generálja. Hozzátette: bár a járvány rosszul érintette a turizmust, de amire egy-két év alatt visszaáll a korábbi kereslet, addigra Lenti megújult kínálattal áll készen a vendégek fogadására, így nyertesen jöhet ki a felépülés időszakából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!