megnyílt

2020.11.30. 07:00

Az egész térség termelőit szolgálja a letenyei piac

Megnyílt a térség legmodernebb, hűtőkamrákkal is felszerelt termelői piaca a határ menti kisvárosban.

Horváth-Balogh Attila

Molnár Noémi piacgondnok, Farkas Szilárd, Németh Ilona és a cserépbabák

Fotó: Gergely Szilárd

A piac egy 180 négyzetméteres, temperálható, könnyűszerkezetes csarnokban kínál komfortos körülményeket.

– A Település- és területfejlesztési operatív programtól nyertünk 216 millió forint támogatást, amit a város közel 19 millió forinttal egészített ki – mondta el Farkas Szilárd polgármester a piac szombati megnyitóján. – A piac 38 árushellyel rendelkezik, a nyitvatartási napok szerda és szombat. Mivel a térségben más településeken is van termelői piac, igyekeztünk olyan nyitva­tartást meghatározni, amivel nem csábítjuk el a többiektől az árusokat. Nagyon örülünk a beruházásnak, mellyel erősíteni tudjuk Letenye járásiközpont-jellegét. Ami további pluszt jelent, hogy a csarnokban 3 hűtőkamra is rendelkezésre áll, melyekben szabott díjért bármelyik termelő tárolhatja hűtést igénylő áruját. Ez az agrárlogisztikai sajátosság közös gondolkodás eredménye, amiben nagy szerepe volt Cseresnyés Péter országgyűlési képviselőnek és dr. Pál Attilának, a Zala Megyei Közgyűlés elnökének.

Molnár Noémi piacgondnok, Farkas Szilárd, Németh Ilona és a cserépbabák
Fotó: Gergely Szilárd

A szombaton megjelent árusok egyike, Németh Ilona cserépbabákat készít. Mint elmondta, újabb potenciális értékesítési lehetőségként örül a piac megnyitásának.

– Ez is a kistermelők egyfajta támogatása, ösztönzés a helyben maradásra – jelentette ki.

Advent első szombatja lévén Aigner Géza plébános is szólt a megjelentekhez, a megtérést, a megújulást mint az ünnepvárás legfontosabb momentumát hangsúlyozva. Ennek egyik eleme lehet az is, ha szakítva eddigi szokásunkkal, a termelőket részesítjük előnyben vásárlásaink során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!