Bringaparkot is építenek

2019.03.08. 14:00

Zalaegerszeg helyet biztosít az automata hulladékválogatónak

Ülést tartott csütörtökön a megyeszékhely önkormányzati testülete. Számos támogatásról és beruházások módosításáról is döntöttek.

Hajdu Péter

A települési támogatások változásai között szerepelt a temetési segély 0,7 százalékkal történő felemelése azzal együtt, hogy a Városgazdálkodási Kft. Kegyeleti Ágazata számítása alapján ezer forinttal emelkedett a legolcsóbb temetés költsége. A legolcsóbb temetés idén 157 ezer forint.

Mint ismert, 1,4 milliárd forintos beruházást valósított meg a 3B Hungária Kft. és a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. a búslakpusztai hulladéktároló mellett. Az automata hulladékválogató a beruházók technológiafejlesztésének mintaüzeme és bemutatója, ezért a konzorcium bérli a létesítmény területét. Az önkormányzat 2025. szeptember végéig adott földhasználati jogot az említett vállalkozásoknak.

Bringapark létesül a Kertváros és az Alsóerdő közötti területen. Erre az Emberi Erőforrások Minisztériuma által sportágfejlesztésre felajánlott 10 millió forint kínál lehetőséget. A Magyar Kerékpáros Szövetség tagjaként a Zöld Irány Egyesület által kidolgozott program kerül megvalósításra a kerékpáros utánpótlás-nevelés érdekében. A fejlesztés keretében egy Pump Track és BMX kerékpáros edző-, verseny- és szabadidős bringapark létesül a megfelelő döntött kanyarokkal, ugratókkal ellátva.

Mint már ismert, 600 milliós beruházás keretében valósul meg a Göcseji út és a Platán sor kereszteződésében levő, 180–190 fő befogadóképességű munkáshotel. A munkák a végéhez közelednek, már festik az épületet. Az önkormányzat a szálló üzemeltetésével a LÉSZ Kft.-t bízta meg.

Fotó: Pezetta Umberto

Összesen 2 milliárd 850 millió forint áll rendelkezésre az Alsóerdei Sport- és Rekreá­ciós Központ megvalósítására. A több évvel ezelőtt tervbe vett műszaki tartalom az építőipari árak emelkedése miatt már nem valósítható meg maradéktalanul. A testület döntése szerint a rendelkezésre álló teljes összeg felhasználásával azokat a dolgokat valósítják meg, amiket a lakosság ingyen vehet igénybe sportolásra, kikapcsolódásra. Rendbe teszik a volt napközis tábort, a sportpályákat, kresz-parkot és fogadóépületet építenek, a gyerekek számára nyári sípálya, játszópark és kalandpark létesül, továbbá a létesítmények megközelítését megkönnyítő forgalmi csomópontot is kialakítanak.

A Zöld Zala-part projekt terve a Zala-holtág revitalizációjáért készült, amire összesen 350 millió forintot nyert a zalaegerszegi önkormányzat. Ebből olyan kevés fejlesztésre futotta volna, amiről a képviselő-testület lemondott, és az összeget inkább a Gébárti-tó körüli fejlesztésekre csoportosítja át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!