Összefogás

2019.01.07. 07:00

Kőzúzalékkal erősítik meg a hegyi utakat Nemespátrón és Surdon

Elhasználódott földes hegyi utak felújítására nyert több mint 80 millió forintot Nemespátró és Surd önkormányzata. A kőzúzalékkal megerősített utak tavaszra készülhetnek el.

Benedek Bálint

Gilicze Sándor (balról) és Kanász János közös pályázatból újították fel a hegyi útjaikat, többek közt a Bucsait

Fotó: Gergely Szilárd

A két településen keresztül húzódó Bucsai út mellett közel 160 ingatlan található, így különösen fontos volt ennek a résznek a megerősítése. A közös pályázatnak köszönhetően Nemespátróban 1,6, míg Surdon két kilométer hosszan került új burkolat a nyomvonalra. Utóbbi településen a Szakál hegyi utat – némi saját erő felhasználásával – újították fel.

Gilicze Sándor (balról) és Kanász János közös pályázatból újították fel a hegyi útjaikat, többek közt a Bucsait Fotó: Gergely Szilárd

– A gazdák többsége fenyőfákkal foglalkozik, melyek súlya alatt korábban gyakran elakadtak a járművek, ám a beruházásnak köszönhetően most szilárd, alaposan megerősített úton közlekedhetnek – fogalmazott Gilicze Sándor, Nemespátró és Kanász János, Surd polgármestere. – A munkákat a szélsőséges időjárás miatt nem fejeztük még be, de várhatóan tavaszra a mészkő szegélyezés és vízelvezető árkok is elkészülhetnek.BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!