Beruházás

2017.11.06. 17:53

Korszerű gépek, száz új munkahely Zalaegerszegen

A kormány támogatásával új gépek kerülhetnek az Edelmann Hungary Packaging Zrt. tavaly elkészült zalaegerszegi üzemcsarnokába.

Osváth Sarolta

A bejelentést követő tájékoztatón Vigh László parlamenti képviselő (balról), Szíjjártó Péter miniszter, Balaicz Zoltán polgármester és Czirkl György elnök-vezérigazgató

Fotó: Seres Péter

A 3,15 milliárd forintos beruházás révén a zalai cég a német Edelmann Group második legnagyobb vállalatává, a piac jelentős szereplőjévé válik – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter budapesti sajtótájékoztatóján.

Hétfőn a miniszter az Edelmann Hungary Packaging Zrt. beruházásával kapcsolatban szűk körű megbeszélést kezdeményezett, melyen részt vettek a cég képviselői, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere és Vigh László országgyűlési képviselő is.

A megbeszélést követő sajtótájékoztatón Czirkl György, elnök-vezérigazgató bejelentette: a 2016-ban elkezdett beruházást a kormány támogatásának köszönhetően három új, nyomda- és ragasztógép vásárlásával, azaz fejlesztéssel folytathatják, amelynek eredményeként 2018-ban újabb, még korszerűbb és versenyképesebb nyomdai csomagolóipari termékekkel bővíthetik a cég termékpalettáját.

– A fejlesztési tervek megvalósításában az Edelmann Hungary nincs egyedül, élvezi az anyacég, a magyar kormány és a város támogatását is, így biztos jövőképpel rendelkezik, készen áll az új piacok és partnerek igényeinek kiszolgálására – emelte ki Czirkl György.

Vigh László országgyűlési képviselő a térség erőteljes fejlődési folyamatába illesztve értékelte a nyomdaipari beruházást, amely további új munkahelyeket teremt.


A bejelentést követő tájékoztatón Vigh László parlamenti képviselő (balról), Szíjjártó Péter miniszter, Balaicz Zoltán polgármester és Czirkl György elnök-vezérigazgató
Fotós: Seres Péter

Kiemelte, hogy a megyében az utóbbi években több mint háromezerrel bővült a munkahelyek száma, a munkanélküliség három százalék alá csökkent. Megemlítette, hogy az autóipari tesztpálya 2018 tavaszára elkészülő első üteme, a 176 milliárd forintos 2x2 sávos „okos út” fejlesztési program máris nagyszámú befektetőt vonz a térségbe, cégek sokasága készül letelepedni a város köré.

Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi négy milliárd forintos iparűzési adó akár a két-háromszorosára is növekedhet néhány éven belül, s ebből már jelentősen javítható a városban lakók életminősége.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a tájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a Német-Magyar Kereskedelmi Kamara felmérése szerint soha ilyen jó nem volt a Magyarországon működő német tulajdonú cégek körében a magyar gazdasági környezet megítélése, 56 százalékuk növelni kívánja a beruházásait és 61 százalékuk létszámbővítést tervez.

Kiemelte: az egerszegi Edelmann Hungary kiváló teljesítményt nyújt, az idén októberig elérte a tavalyi éves árbevételét, termékei 30 százalékát exportra gyártja. A fejlesztés révén – amelyet a kormány 786,9 millió forinttal támogat – száz új munkahelyet hoz létre.

A beruházásnak Zalaegerszeg a nyertese – emelte ki a miniszter –, mivel a fejlesztés illeszkedik az innovatív termelést és a kutatás-fejlesztést előtérbe helyező, versenyképességet növelő céljai közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!