Érdemes felkeresni

2024.04.12. 10:00

Páratlan látvány a Sohollári-völgy – fotógaléria

Hétvégeken, ünnepnapokon érdemes felkeresni a festői szépségű Sohollári-völgyet, amely a 75-ös főútvonal Bak és Pölöske közötti szakaszán, a két falu között, úgy félúton található.

Győrffy István

A sohollári felújított vadászház az öreg fák árnyékában

Fotó: Győrffy István

A tulajdonos, a Zalaerdő Zrt. Zalaegerszegi Erdészete 2000-ben teljesen felújította az itteni vadászházat, s példásan gondozza a környezetéhez tartozó, 1972-ben létesített parkot, amely a Zalai Vadászati Évadnyitó központi rendezvényének helyszíne is minden évben. A vadászház körül található az 1972-ben létesített Sohollári-arborétum, ahol a vadászati idénnyitó legfontosabb része, a Hubertusz-mise bemutatása is történik. Az arborétumban szép kis tavat alakítottak ki, közepén szigettel. 2001-ben szentelték fel a Szent Hubertus kápolnát, melyet kimondottan a vadászati évadnyitók miatt emeltek. A Sohollári-völgy bejáratánál lévő réten ilyenkor virágzik a páratlan szépségű ikravirág, amely fehérre festi a rétet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!