Közös összefogással újult meg

2024.04.19. 12:30

Inspiráló környezetben a zalaegerszegi Mindszenty-iskola könyvtára

Megújult a zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium könyvtára, aminek ünnepélyes átadóját csütörtökön tartották szavalóversennyel egybekötve. A hétmillió forintos beruházás az iskolát fenntartó rend, az intézmény alapítványa és a szülői munkaközösség összefogásával valósult meg.

Mozsár Eszter

Takácsné Wachtl Orsolya földrajz szakos tanár, informatikus könyvtáros és Tóth Gábor igazgató a második osztályos gyerekek körében a Mindszenty-iskola felújított könyvtárában.

Fotó: Pezzetta Umberto

Színes, otthonos, családias környezetben várja mostantól a tanulókat a könyvtár, ahol külön-külön zugot találhatnak maguknak a különböző korosztályok. Ottjártunkkor a második osztályos diákok éppen a nekik való játszó-, mesélő- és olvasósarkot vették birtokba, a hangulatos hely teljesen új része a bibliotékának.

– Ezenkívül társasjátékteret alakítottunk ki új asztalokkal és székekkel a felsősöknek, valamint a gimnazisták is egy otthonos olvasóteremben vehetik le az őket érdeklő könyveket – sorolta Tóth Gábor igazgató.  – A könyvtár teljesen új padlózatot kapott, a kiszolgálóberendezéseket, bútorokat kicseréltük, valamint a világítást is modernizáltuk, mindenhol ledes fényt építettünk be. A munkálatokat az őszi és a tavaszi szünetre időzítettük, hogy ne zavarjuk a bibliotéka mindennapos használatát.

A második osztályos gyerekek a megújult könyvtár játszó-olvasó sarkában. 
Fotó: Pezzetta Umberto

Az intézményvezető hozzátette, a fenntartó rend francia példája alapján alakították ki az inspiráló környezetet, amit külföldön közös információs térnek hívnak. Könyveket folyamatosan vásárolnak, a különböző rendezvényeik bevételeit is erre költik. Takácsné Wachtl Orsolya informatikus könyvtáros mindegyik évfolyamnak tart könyvtár-pedagógiai, illetve kutatóórát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!