A krumpli, mint szaporító csodaszer

2024.04.06. 13:00

Egy szál rózsából rózsabokor

Egyetlen szál rózsából két tő is kinevelhető, ha betartjuk a lépéseket. Amire szükségünk lesz, az nem más, mint rózsánként egy szem krumpli, írja a mindmegette.hu. Mindenesetre érdemes kipróbálni.

Zaol.hu

A virágot le kell csupaszítani, hogy csak a szár maradjon, se virág, se levél, se tüske.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A dugványokat folyamatosan nedvesen kell tartani, hogy a gyökeresedés meginduljon. Ezt biztosítja a krumpli, sőt, később pedig tápanyaggal is ellátja a tövet – olvasható az eredeti bejegyzés a ripost cikkében.

ÍGY ÁLLJUNK NEKI

Első lépésként elő kell készíteni a rózsaszálat és a krumplit. A virágot le kell csupaszítani, hogy csak a szár maradjon, se virág, se levél, se tüske. Ez az ideális a fejlődéshez, mert így a növény minden energiát arra tud fordítani, hogy gyökeret eresszen. Ezután a krumpli közepébe fúrunk egy lyukat, és ebbe szúrjuk a rózsaszárat. Végül el kell ültetnünk a dugványt egy virágládába, vagy rögtön a kertbe, a rózsabokor leendő helyére.

MIRE FIGYELJÜNK?

A krumplinak ásott gödörbe szórjunk homokot, ez ugyanis elősegíti a nedves környezet fenntartását. A homokra helyezzük a krumpliba szúrt rózsát, és takarjuk be földdel, úgy, hogy nagyjából a szár fele látszódjon ki. Ezután pedig már csak a rendszeres locsolásról kell gondoskodni, fontos, hogy mindig nedves legyen a talaj, mert így tud a növény gyökeret ereszteni. Ha ezeket betartjuk, őszre színpompás rózsabokrok díszítik majd a kertet.

(Forrás: mindmegette.hu)

Ha kipróbálta és sikerrel járt, írja meg nekünk, leveléhez fotót csatolva a [email protected] e-mail címre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!