A vízivástól a gyümölcssalátáig

2024.01.01. 18:00

Tippek másnaposság ellen

Előfordult már veled, hogy egy átmulatott éjszaka utáni reggelen annyira hasogatott a fejed és forgott veled a világ, hogy alig bírtál kitámolyogni a konyhába? Előzd meg a macskajajt, vagy segíts magadon a mindmegette.hu által összegyűjtött bevált módszerekkel.

Zaol.hu

A túlzott mértékű alkoholfogyasztás okozta folyadék- és ásványianyag-vesztést gyümölcs- és zöldséglevek, valamint savanyított tejtermékek fogyasztásával is kompenzálhatod.

Forrás: mindmegette.hu

1. Víz

Partizás közben minden pohár alkohol után igyál egy pohár ásványvizet, vagy ha ezt elfelejtetted, akkor lefekvés előtt dönts magadba egy egész liternyit, hogy megakadályozd a dehidratációt. Az alkohol ugyanis kihajtja a vizet a szervezetből, mielőtt az felszívódhatna, továbbá kilopja a szervezetből a vitaminokat és ásványi anyagokat.

2. Sok folyadék

A túlzott mértékű alkoholfogyasztás okozta folyadék- és ásványianyag-vesztést gyümölcs- és zöldséglevek, valamint savanyított tejtermékek fogyasztásával is kompenzálhatod.

3. Pácolt hering

A hering megnyugtatja háborgó gyomrodat és magas ásványianyag-tartalmának köszönhetően helyreállítja a szervezeted megbillent elektrolit-háztartását. Ráadásul különösen gazdag bőrszépítő és -fiatalító tulajdonságú cinkben, szelénben, valamint A-vitaminban, amelyek megszüntetik a másnapos kinézetet. Csemegeuborkával együtt fogyasztva még hatásosabb.

4. Gyümölcssaláta

Reggelire nem bírod a savanyút? Egyél édeset! A friss gyümölcsök pótolják az ásványi anyagokat, ellátnak C-vitaminnal, ártalmatlanítják a szabad gyököket és támogatják a máj méregtelenítő munkáját. A bennük található fruktóz gyorsítja az alkohol lebomlását.

5. Józanító koktél

Sokan esküsznek a kutyaharapást szőrével módszerre. Vitatott, hogy a klasszikus Bloody Mary koktél alkotórészeként használ-e a vodka, a paradicsomlé azonban önmagában is áldásos. A benne lévő likopin gyulladáscsökkentő antioxidáns, a fruktóz és a C-vitamin pedig ajándék a májnak.

6. Váltózuhany és mozgás

Egy frissítő tusolás és egy kiadós séta lendületbe hozza a keringésedet. Így a véráram útján az alkohol gyorsabban eljut a májba, ahol lebomlik. A jó levegőn belélegzett oxigén szintén segít a regenerálódásban.

További bevált módszerek másnaposság ellen ITT, a mindmegette.hu portálon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!