Programajánló

2023.12.01. 08:30

Van már programod a hétvégére?

Zaol.hu

Fotó: Pezzetta Umberto

Közös kép a Mikulással

Szombaton Barlahidán Mikulás-váró családi délutánt tartanak a közösségi házban 14.30 órától. A programon közös fotózásra is lesz lehetőségük a gyerekeknek a Mikulással. 

Családi nap

Szombaton Lentiben a városi könyvtárban tartanak Mikulás-váró családi napot 8 órától 12.30-ig. A gyerekeket kézműves foglalkozás várja, 10 és 11 órakor a Napvirág Bábcsoport előadását láthatják. 

Termelői piac

Nován vasárnap 13 órától termelői és bolhapiac nyílik az IKSZT épület parkolójában, majd az első adventi gyertyát 16 órakor gyújtják meg a község adventi koszorúján, majd dr. Lux Judit főiskolai tanár tart előadást az adventi időszakról. 

Adventi kézműves vásár

Pákán szombaton tartanak adventi kézműves vásárt 10 órától a faluközpontban, a sportházban 13 órától kézműves foglalkozás kezdődik és a Mikulás is érkezik majd a rendezvényre. 

40. évforduló

Pénteken Letenyén a Fáklya Művelődési Házban 17 órától kiállítással ünnepli fennállásának 40. évfordulóját a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola és a Mura Térsége Tűzoltózenekar. 

Petőfi-busz 

Zalalövőn, a Salla Művelődési Központnál lesz látható szombaton 9 és 18 óra között a Petőfi-busz, azaz a Petőfi Irodalmi Múzeum mobil kiállítása. Ugyanez a program vasárnap 14 és 19 óra között Nagyrécsén, az Inkey-kastélynál várja az érdeklődőket.  

Mézeskalács-sütés 

Csörnyeföldön, a faluházban szombaton 9 órától mézeskalács-sütő foglalkozást tartanak.   

Adventi vásárok 

Muraszemenyén, az óvodában szombaton 11 órától adventi vásárt tartanak. Vasárnap 15 órakor az IKSZT épülete előtti területen adventi gyertyagyújtás lesz, ahol Gálhidi Sándor plébános osztja meg gondolatait az érdeklődőkkel, ünnepi műsort a Kerti Sándor Kulturális Egyesület ad. Bázakerettyén, a Déryné Művelődési Háznál ugyancsak szombaton, 16 órától tartanak adventi vásárt. Előtte, 15 órától kézműves foglalkozásra várják a gyerekeket.  

Adventi készülődések 

Szepetneken, az óvodában szombaton 13 és 17 óra között tartanak adventi kézműves foglalkozást gyermekek részére. Zalalövőn, a Sala Művelődési Központban szombaton 15 órakor kezdődik az adventi kézműves foglalkozás.  

Szépkorúak köszöntése 

Tófejen, a közösségi házban vasárnap 12.30 órától tartják a helyi szépkorúak ünnepnapját. Műsort Tihanyi Tóth Csaba és Bognár Rita színész-énekesek adnak. A rendezvény során, 15 órakor az épület meletti téren Bognár István plébános az adventi koszorú első gyertyáját is meggyújtja. 

Kórushangverseny 

Salomváron, a helyi plébániatemplomban vasárnap 16 órától a Süle Ferenc Emlékkórus tartja adventi hangversenyét.  

Adventi gyertyagyújtások 

Zalalövőn, a Szent László plébániatemplom mellett vasárnap 16.30 órakor gyújtják meg az adventi koszorú első gyertyáját. Ünnepi beszédet Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke mond, a műsorban a Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület működik közre. Letenyén, a városközpontban vasárnap 17.30 órakor tartják az első adventi gyertyagyújtó ünnepséget. Köszöntőt Bíró László önkormányzati képviselő mond, az adventi koszorút Aigner Géza plébános áldja meg, ünnepi műsort a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár ad. Előtte, 17 órakor a Szentháromság templomban a családok adventi koszorúit is megáldja Aigner Géza.  

Képzőművészeti kiállítás 

Lendván, a Galéria és Múzeumban pénteken 18 órakor a Maribori Egyetem Pedagógiai Kara Képzőművészeti Tanszékének egyetemi tanára, Samuel Grajfoner, valamint egykori tanítványa, Jasmina Nedanovski grafikáiból nyílik kiállítás. 

Régiséggyűjtők találkozója 

Lendván, a Városi Színház- és Hangversenyteremben szombaton 9 órai kezdettel rendezik meg a Régiséggyűjtők XIX. Nemzetközi Találkozóját.  

Jótékonysági rendezvény  

Dobronakon, a muravidéki település művelődési házában vasárnap 14 órakor a helyi plébániai karitász tartja jótékonysági rendezvényét, amelyen lendvai, muraszombati és gornja radgonai általános iskolások adnak műsort.   

Koncertek, zenés partik 

Zalaegerszegen, a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban péntek este szalagavató afterpartit rendeznek, amelynek hangulatfelelősei Milo, Spanics és ButtiBeni lesznek. A Mimosa Lounge szombat esti partiján Peter Makto szórakoztatja a közönséget. Az Angels Clubban szombaton a Fáraó bulizenekar játszik, a program sztárvendége Kaczor Feri lesz. A Mama Africában szombaton Miller keveri a zenét. Nagykanizsán, a Rush Clubban szombaton Regán Lili, Jackwell és Adam Ajkay gondoskodik a zenéről. A Kanizsa Clubban szombaton Marloo lesz a rezidens lemezlovas. Keszthelyen, az Ánizs Caféban pénteken a WePlay trió zenél, szombaton D.J. Szasza áll a lemezjátszók mögé. A Bexi Clubban pénteken Metzker Viktória és Krasznai lép fel.  

Az első gyertya

Keszthelyen pénteken kezdődik az adventi-karácsonyi ünnepi sorozat. A Georgikon Majortörténeti Múzeumban 15 órától kreatív foglalkozásra várják az érdeklődőket, majd a 18 órai szentmisén a győri bencések fiúkórusa működik közre a Fő téri templomban. Szombaton 9-től kézműves foglalkozás kínál elfoglaltságot a fiataloknak a Népmesepontban, majd délután koncertek szórakoztatják az egybegyűlteket a Fő téren. Vasárnap az első gyertyát dr. Udvardy György veszprémi érsek gyújtja meg a város karácsonyfája mellett 17 órától, előtte és utána zenés produkciók varázsolják el az egybegyűlteket.

Hévízen pénteken 15 órától várják a Mikulást Zsongi bohóccal és a Brumi Bandi Banddel a sportcsarnokban, szombaton délelőtt pedig megkezdődik a fürdőváros adventi gasztrosorozata a termelői piacon. Vasárnap 17 órától az első adventi gyertyát Papp Gábor polgármester és Kiss László esperes-plébános lobbantja lángra a Dr. Schulhof Vilmos sétányon lévő zenepavilonnál, közreműködnek a Brunszvik Teréz-óvoda fiataljai és az Ardens Ignis Kórus tagjai.

Gyenesdiáson az adventi gesztenyesütés és karácsonyi vásár részeként, szombaton 18:30-kor gyújtják meg az első gyertyát a községháza előtti betlehemnél. Előtte mézeskalácssütés és játszóház várja az érdeklődőket, vasárnap 15 órától ismét lesz sütiverseny, később halászlévásár, majd meglepetésprogram is.

Vonyarcvashegyen vasárnap 16 órakor komolyzenei koncert kezdődik a Szent Mihály-dombon lévő kápolnában, majd 17 órától meggyújtják az első gyertyát Vonyarcvashegy, Balatongyörök, Gyenesdiás és Vállus közös adventi koszorúján.

Születésnap

Pénteken 16 órától ünnepli alapításának 20. évfordulóját a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének keszthelyi csoportja a Goldmark-központ nagytermében. Itt a két évtized emlékeit felelevenítő diafilmes bemutató és kulturális műsor várja az érdeklődőket.

Adventi csobbanás

Szombaton 14 órakor a gyenesdiási Diási Játékstrandon várják a vállalkozó kedvű fürdőzőket, illetve az érdeklődőket: ezúttal is csobban a jéghideg Balatonban Ferenczi Ottó, vagy ahogy sokan ismerik: „Gipsztigris, a Keszthelyi Rozmár”. A mártózásnak bárki részese lehet, később a községháza előtti téren, a karácsonyi vásáron beszélgetni s iszogatni is lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!