Helyi életstílus

2023.11.05. 08:36

Hétévesen világbajnok lett a boglári tornászlány

Mester és tanítványa Fotó: Takács-Békési Zsanett

A közelmúltban Rómában megrendezett World Dance Championship Tánc Világbajnokságon Solo Mini Acrodance kategóriában világbajnoki címet szerzett Maja. A versenyről és felkészülésről edzője, Takács-Békési Zsanett árult el kulisszatitkokat, aki harmadik éve foglalkozik ritmikus sportgimnasztika oktatással Fonyódon.

– Maja egy éve edz nálam, nagyon tehetséges, nagyon odafigyel, nagyon szorgalmas kislány. Az alapoktól kezdtünk el mindent. Először a látvány elemek voltak meg a bemutatott gyakorlatból. Rengeteget kellett dolgoznunk, hogy eljussunk idáig. Otthon is csinálja a házi feladatokat, heti három edzésen vesz részt, ezen felül magánórái is vannak, ezt természetesen iskola mellett.

Maja a versenyen
Fotó: Takács-Békési Zsanett

– Maja nagyon jól érzi magát, nagyon boldog és imád sportolni, táncolni, tornázni! Mini kategóriában indult most és érte el ezt az elképesztő eredményt! Ebben az évben a következő állomásunk a Karácsonyi Gála.

Fonyódi tornászok
Fotó: Takács-Békési Zsanett

– A következő három hónapban a háttérben az alapozásra és a fejlődésre koncentrálunk. Tavasszal kezdődik újra a versenyszezon, két szövetségen belüli versenyen indulunk. Az egyiken egy Európa Bajnokságra lehet továbbjutni, kvalifikálni, a másikon pedig ugyanerre a világbajnokságra, amin most eredményesen szerepeltünk, ami ősszel kerül majd megrendezésre.

A büszke világbajnok
Fotó: Takács-Békési Zsanett

Jelenleg 45 kislány három csoportban edz Zsanett kezei alatt. Egy iskolai csoport, egy haladó csoport, ahol Maja is edz és egy óvodás csoportban fejlődnek a jövő tornász bajnokai - írja a likebalaton.hu 

Tornász lányok
Fotó: Takács-Békési Zsanett

Forrás: likebalaton.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!