A Nyitótánc fantázianevet kapta

2023.10.04. 19:00

Megjelent a Vöröskereszt első hivatalos süteménye

A Nyitótánc fantázianevet kapta a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének nemrégiben elkészült hivatalos süteménye, melynek megvásárlásával támogatni lehet a szervezet ellátottjait.

Benedek Bálint

Az édesség hivatalos bemutatóját szerdán tartották abban a belvárosi cukrászdában, ahol elkészült a sütemény. Szőlősi Márta, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének igazgatója elmondta: bő húsz évvel ezelőtt a szociális területen dolgozó kollégáknak egy évben egyszer bált rendeztek, s a bevételekből befolyó összeget jótékony célra fordították. Az esemény ötletét újra "elővették", ám először a Covid szólt közbe, majd az energiaválság.

- Az idén november 25-én 18 órakor a Honvéd Kaszinóban megszervezzük a Vöröskereszt segítőinek szóló bált, melynek bevételét a gondozottjainkra fordítanánk - mondta. - Szerettük volna még jobban felhívni a figyelmet a tevékenységünkre, ebből a kezdeményezésből született meg a Nyitótánc nevű sütemény. Egy belvárosi cukrászda kiváló partnernek bizonyult, munkatársai elkészítették az édességet, melynek megvásárlásával bárki 100 forinttal támogathatja a Vöröskeresztet.

A cukrászda tulajdonosa, Cserti Csilla elmondta: a pisztáciás, vaníliás és málnás sütemény roppanós réteggel csak korlátozott ideig, szombati és szerdai napokon lesz kapható, s egyelőre úgy tűnik, csak a bál napjáig lehet megvenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!