Sokan küzdenek az alakjukkal, nekik szeretne segíteni

2023.09.10. 18:00

Lukács Eszter számos nőnek segített már elérni az álomalakját

A masszázzsal és testkezeléssel foglalkozó zalaegerszegi hölgy félve vágott neki a munkának, mára azonban már a hivatása lett.

Józsa Zsuzsa

Lukács Eszter masszőr és testkezelő.

- A masszázs iránti szeretetem gyerekkoromban kezdődött, már akkor erős kezem volt, otthon szüleim, majd később barátnőim is megkértek egy-egy nyaralás alkalmával, hogy masszírozzam meg őket. Épp egy dohányboltban dolgoztam, amikor jött az ötlet, hogy elvégezzek egy ilyen jellegű tanfolyamot.

4 éven keresztül gyakorolt és folyamatosan képezte magát

- Az elején, amikor elvégeztem a svéd masszázst, otthon gyakoroltam barátokon, családtagokon, ismerősökön. Mindeközben további képzéseken vettem részt, így megtanultam többek között a köpölyözést, lágy csontkovácsolást és az alakformáló masszázst is. 4 év után döntöttem úgy, hogy belevágok és megpróbálok ebben érvényesülni. Eleinte főállás mellett, heti 3 nap dolgoztam.

Sok nőnek van gondja az alakjával, nekik is szeretne segíteni

- Én is mindig fogyóztam, pedig nem voltam sosem kövér, és tudom, mennyi nő próbál odafigyelni az alakjára, és mennyien küzdenek azzal, hogy saját maguk számára jól nézzenek ki. A narancsbőr, a lerakódott zsírpárnák, a súlyfelesleg pedig nincsenek mellettünk; így jött számomra az alakformáló masszázsból a testkezelés, ebben a problémában szerettem volna még hatékonyabban segíteni a vendégeimnek. Ezt már 3 és fél éve csinálom, és 2 éve már, hogy főállásban dolgozom; s bár az elején féltem belevágni, nagyon gyorsan kialakult a vendégköröm.

A narancsbőr makacs dolog

Éppen ezért Eszter nem is hitegeti a vendégeit…

- Az eredmény sok mindentől függ, minden ember, minden test és szervezet más, így mindenkinél változó az eredmény. Van, akinél 5 kezeléssel 3 centit, míg másnál csak 1,5 centit sikerül lefaragni, de volt olyan is, akinél 15 kezeléssel 22 centi ment le. Ez bár fantasztikus eredmény, de ki kell hangsúlyoznom, hogy ritka. Függ életkortól, táplálkozástól, a folyadékfogyasztástól, mozgástól, és természetesen a narancsbőr típusától, mértékétől és kialakulásától; valamint attól, hogy mennyi ideje van jelen, milyen régóta keseríti meg a hölgyek mindennapjait. De ha a vendég odafigyel és betartja amit a kezelő kér, abszolút nem lehetetlen megszabadulni tőle - mondta Eszter.

Fotónkon Eszter egyik vendége látható, egy teljes kúra előtt és után.

Eszter speciális gépet és különböző változó technikákat használ, hogy a lehető legelégedettebbek legyenek vendégei; mindemellett pedig életmód tanácsokkal is ellátja őket. Bár a nők többsége csak a nyári szezon előtt kap észbe, célszerű a kúrákat az őszi-téli szezonra időzíteni, ha újra visszaköszön a nyár, már abszolút ne kelljen zsírpárnákkal vagy kis gödröcskékkel harcolni. Eszter egyik célja, hogy minél több nőtársának tudjon a kívánt alakjuk elérésében segíteni, és az önbizalmukat visszaadni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!