Őszköszöntő besenyői piknik

2023.09.05. 15:30

Az "emberes" hónapok is baráti körben

Vidám programokban gazdag tavaszi-nyári szezonról adtak számot és hasonlóan tartalmas további terveket kovácsoltak a közösségi a ház udvarán hét végén rendezett őszköszöntő pikniken a Besenyői Baráti Kör tagjai.

Fincza Zsuzsa

A Besenyő Baráti Kör együtt köszöntötte a szeptembert, az első "emberes" hónapot

Fotó: Fincza Zuzsa

- Lesátoroztunk, begyújtottuk a kemencét, László Pisti, Simon Győző, Oláh Jani pecsenyét, Simonné Tüske Ildi és Kerkainé Livi perecet sütött, az asszonyok pogácsát, süteményt, a férfinép bort hozott, viszonoztuk a nyugdíjas klub múlt heti meghívását és a jókedvet kellően megalapozva baráti beszélgetéssel, nótaszóval búcsúztattuk a nyarat és köszöntöttük az "emberes" hónapokat - mutatott körbe a finomságokkal megrakott asztalokon és a derűs társaságon Semetkéné Szipőcs Erika, a Baráti Kör vezetője.

A pikniken vendégként részt vettek a nyugdíjas klub tagjai is
Fotó: Fincza Zuzsa

Amire a legbüszkébbek: a szükségből sikerült erényt kovácsolniuk: a koronavírus-járvány ideje alatt rászoktak a túrázásra, bejárták Zalaegerszeg túraútvonalait, részt vettek a Tölgyek útja avatásán, gyalogoltak az Alsóerdőn a nyár eleji Napvándor alkonytúrán, csak azt sajnálják, hogy a raftingolási terveiket mindháromszor is keresztülhúzta a mostoha időjárás.

Nem csak a nevükben, a valóságban is barátok
Fotó: Fincza Zsuzsa

- A fűtési szezonban ugyan zárva volt a közösségi ház ajtaja, de a "fiúk" feltalálták magukat és áprilisban megtartották a nőnapot, az idén is nagy sikere volt a "Tekerj velünk!" biciklis körtúrának, az esőnek fittyet hányva megünnepeltük a szentivánéji napfordulót, tánckörünkkel színpadra léptünk például az öreghegyi búcsún, a városrészi napon - sorolta a népszerű programokat Erika, hozzátéve, hogy a táncpróbák a héten folytatódnak, hiszen hivatalosak a botfai szüreti felvonulásra, fellépnek az idősek napján és a sorra kerülő összes többi ünnepségen. A néptánc mellett szeretnék felújítani a korábbi vidám koreográfiákat is. A gyalogtúrákat természetesen folytatják, hiszen Zalaegerszeg környékén még számos gyönyörű vidék vár felfedezésre.

Semetkéné Szipőcs Erika (az asztal mellett áll) mozgalmas tavaszi-nyári időszakról adhatott számot
Fotó: Fincza Zsuzsa

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!