Felpörgetik az anyagcserét

2023.07.30. 17:00

Top 6 karcsúsító nyári ital

Finomak, egyszerűen elkészíthetők, igazán egészségesek és szuperkönnyűek! Ezek a fűszeres nyári gyümölcsitalok felpörgetik az anyagcserét.

Zaol.hu

Forrás: likebalaton.hu

A megfelelő mennyiségű folyadék nemcsak a fogyókúra sikeréhez, hanem az egészség megőrzéséhez is elengedhetetlen. Ennek ellenére sajnos elég sokan még mindig nem isznak elég vizet a hétköznapokban, a dehidratáltságnak pedig a számos komoly következménye lehet.

Pedig a kielégítő folyadékbevitel a testsúlyra is előnyös hatást gyakorol: aki legalább napi 1,5-2 liter vizet elfogyaszt, az átlagosan napi 200 kalóriával kevesebbet fog bevinni a szervezetébe az étkezések során. Ráadásul sokan a szomjúságot összekeverik az éhséggel,és akkor is inkább falatoznak, amikor valójában inniuk kellene.

ÍZLETES KORTYOK AZ ÁLOMALAKÉRT

A sima víz unalmas? A gyümölcsök, a zöldségek és a zöldfűszerek egy csapásra izgalmassá – és még egészségesebbé – tehetik az italodat! A sok értékes anyagban gazdag hozzávaló, mint például az uborka vagy a gyömbér, segítenek felpörgetni az anyagcserét és méregteleníteni a szervezetet.

A receptek alapján készítsd el a finom frissítőket – további egészséges hozzávalókkal akár fokozhatod is az ízhatást! Fontos, hogy az elkészült italokat fogyasztás előtt hagyd állni legalább fél-, de akár 2-3 órán át a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. Bármelyikből megihatsz 1 nagy pohárral felkelés után, illetve a főétkezéseket megelőzően, a lényeg, hogy összesen legalább 1,5-2 liternyit elfogyassz naponta.

Egy rövid kúrához kombináld az italokat egy legfeljebb 3 napos (!), napi 1500 kalóriabevitelű programmal.

Citromos-gyömbéres
(1,5 literhez)

Alaposan moss meg 2 db citromot, egy 8 cm-es gyömbérdarabot hámozz meg, majd mindkettőt szeleteld fel. Tedd a hozzávalókat a kancsóba, és öntsd fel 1,5 l vízzel.

Forrás: likebalaton.hu

Uborkás-epres
(1,5 literhez)

Moss meg 200 g epret és 1 db kígyóuborkát. Előbbit csumázd ki, majd mindkettőt karikázd fel, tedd kancsóba, és öntsd fel 1,5 l vízzel. Tálald zöldfűszerekkel, például mentával, bazsalikommal!

Áfonyás-citromos
(1,5 literhez)

Moss meg 240 g áfonyát és 2 db citromot, utóbbit szeleteld fel. Tedd mindkettőt a kancsóba, és öntsd fel 1,5 l vízzel. Ízesítsd friss mentával.

Grépfrútos-rozmaringos
(1,5 literhez)

Moss meg 1 db pink grépfrútot és 2 db rozmaringágat. Előbbit szeleteld fel, majd mindkét hozzávalót tedd a kancsóba, add hozzá 1 db citrom kifacsart levét, és öntsd fel 1,5 l vízzel. Jégkockával tálald.

További receptekért keresse fel a likebalaton.hu weboldalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!