Helyi életstílus

2023.07.07. 09:00

Élmények és moderntánc Nagykanizsán

Lendületes koreográfiák és nyári élmények. A Honvéd Kaszinó SZKES Tánccsoportja nyári tábort szervezett a legfiatalabb korosztálynak, ezúttal 34 óvodás és általános iskolás töltődhet fel.

Benedek Bálint

A tábor egyik pillanata. A gyerekek épp a koreográfiát gyakorolták a kaszinó tükörtermében Fotó: Szakony Attila

A 25. évfordulóját az idén ünneplő tánccsoport 4 arany-, 2 ezüst- és 4 bronzéremmel zárta az idei versenyszezont a Magyar Látványtánc Sportszövetség Európa bajnokságán Balatonfüreden. Ettől függetlenül a munka nem állt meg: Szécsényiné Kápolnás Edina edző vezetésével újra felvették a ritmust, s ezen a héten 34 óvodás és általános iskolába járó alsó tagozatos gyermeknek tartanak napközis tábort.

- Kizárólag élményeket szeretnénk adni a gyerekeknek, hogy jó emlékekkel térjenek majd vissza a táncterembe - mesélte az edző. - Délelőttönként mindig a táncé a főszerep, amit a fiatalok imádnak. Általában egy nyári slágerre egyszerűbb, könnyebben elsajátítható gyakorlatsort tanulunk meg. Az itt megtanult koreográfiát a tábor zárásaként a szüleik előtt adják elő. Ez kihívást is jelent számukra, sokkal jobban koncentrálnak. Célunk a megfelelő mozgáskultúra, a helyes tartás megtanítása a moderntánc lépésein keresztül. A kezdő táncosaink mellett az újonnan érkezők megtanulják a csapatjátékot és az odafigyelést. Ezek mind olyan készségek és képességek, amiket a jövőben az élet más területén is jól használhatnak.

A hét tematikájában szerepelt még mozilátogatás, mozgásos, játékos sportfeladatok, valamint egy támogató jóvoltából medencepartin vettek részt. Mivel a sok mozgás során megéheznek, a kedvenc ételeiket szolgálják fel: spagetti és pizza is szerepel a kínálatban.

- A foglalkozások sora az augusztus végi nyári edzőtáborral zárul, ahova a fővárosból hívunk koreográfusokat - folytatta Szécsényiné Kápolnás Edina. - A szakemberek segítenek elkészíteni a csoportunk számára a versenyekre szánt gyakorlatokat. Mindig figyelünk arra, hogy emeljük a tétet, és évről évre nívósabb koreográfiákkal álljunk színpadra a magyar bajnokságokon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!