Helyi életstílus

2023.06.10. 20:00

Családi nap és flashmob a kutyasuliban Zalaegerszegen

Ötödik alkalommal rendezték meg a családi napot a kutyabarátoknak Zalaegerszegen június 10-én, szombaton délelőtt, melynek keretében a terápiás kutyák gondozóival és az ebekkel ismerkedhettek közelebbről az érdeklődők.

Arany Horváth Zsuzsa

Felvételünk a gyerekek magasba emelését mutatja, előtérben a kétgyermekes Szabó család Fotó: Pezzetta Umberto

 A terapeuták számos közintézménnyel állnak kapcsolatban, iskolák, kórházak, szociális gondozók számíthatnak a segítségükre. Amellett, hogy felhívják a figyelmet a felelős állattartásra, a Vágóhíd-Jákum utca közelében működő kutyasuliban az állatok képzésére is van mód, sőt, terápiás kutyakiképzés is zajlik az akkreditált pedagógusképzés mellett. Ez utóbbi arra szolgál, hogy a terápiás foglalkozások hatásfokát növelni tudják az iskolai rendezvényeken. A rendezvény eseményeiről Tolnai Tímea a Zalai Kutyabarátok Egyesületének a terápiás kutyafelvezetője tájékoztatta lapunkat.

Fotó: Pezzetta Umberto

A szombati rendezvény, melyet Balaicz Zoltán polgármester nyitott meg, helyt adott egy országos flashmobnak is. A Születés hete – három nap a szülésről, születésről elnevezésű három napos programsorozata zárásaként pontban 11 órakor az egész országban már évek óta hagyományosan egyszerre emelik a magasba a gyerekeket a szüleik a „Körülöttük forog a világ – gyereket a magasba!”   szlogen jegyében.  Zalaegerszegen az akciót Bognárné Bengő Hajnalka a Korán Érkeztem Közhasznú Egyesület vezetője, dúla, születéssegítő szakember koordinálta. A kutyabemutatókra érkezett kisgyermekes családok csatlakoztak a közös koreográfiához, azaz körtánchoz, amelynek zenei aláfestését a Pálóczi Horváth Ádám Zeneiskola tanárai és növendékei adták élő zenével. 

 
 

A Születés hete keretében csütörtökön az Életfa Műhelyben dúlákkal, pénteken a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban Tutsek Annamária perinatális szaktanácsadóval, dr. Nyilas Pál szülés-nőgyógyász főorvossal és dr. Gutman Orsolya szülés szakorvossal beszélgethettek a várandós hölgyek és családtagjaik.  Bognárné Bengő Hajnalka elmondta, egyre több apa, vagy leendő apa is csatlakozik a beszélgetésekhez, előadásokhoz.

A zenére és ritmusra felfűzött kutyasulis családi nap a Kishétrét Együttes műsorával és tombolasorsolással ért véget. 
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!