Tíz éve hunyt el a Médiatanács egykori elnöke

2023.04.12. 13:00

Szalay Annamáriára emlékeztek szülővárosában, Zalaegerszegen

Politikustársai, családtagjai, a város és a megye vezetői vettek részt azon az emlékkonferencián, melyet Szalay Annamária tiszteletére szerveztek szerdán délelőtt Zalaegerszegen, a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Mozsár Eszter

A Blaskó János szobrászművész által készített emléktáblánál koszorút helyeztek el a meghívott vendégek

Fotó: Seres Peter

A rendezvényen a tíz évvel ezelőtt, 2013. április 12-én elhunyt médiapolitikus munkásságára, különösen a gyermekvédelemben betöltött szerepére emlékeztek. A műsorban közreműködött az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI kórusa, valamint dr. Besenczi Árpád Jászai Mari-díjas színművész, a Hevesi Sándor Színház igazgatója.

A személyes hangvételű megemlékezés után az épület előtt a 2016-ban Blaskó János szobrászművész által készített emléktáblánál helyeztek el koszorút a meghívott vendégek.

Az emléktábla előtt, első sor: Szalai Balázs, Szalay Annamária testvére, a Szalay Annamária Médiaalapítvány kuratóriumának tagja, dr. Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, dr. Sifter Rózsa főispán, Nagy János, a Miniszterelnöki irodát vezető államtitkár, dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke, Bánki Erik országgyűlési képviselő. Hátsó sor: dr. Molnár Ágnes országgyűlési képviselő, Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester, dr. Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke és Rigó Csaba, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke Fotós: Seres Péter

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!