Programajánló

2023.02.17. 08:30

A farsangról szól a hétvége Zalaegerszegen és térségében

Arany Gábor, Gyuricza Ferenc, Korosa Titanilla

Forrás: Illusztráció / Pesthy Márton

Disznótoros összeröffenés

Pacsán szombaton a könyvtár udvarán disznótoros összeröffenést tartanak. Hét órakor kezdik a disznó pörzsölését, feldolgozását, 10 órától kolbásztöltésben versenyeznek. A disznótoros finomságok kóstolása 13 órakor kezdődik, a  kolbásztöltő verseny eredményét 14 órakor hirdetik ki.

Grúziai élménybeszámoló

Búcsúszentlászlón az iskolában grúziai motorkerékpáros túrájáról tart beszámolót szombaton 17 órától  Kókai Károly. A túramotoros Yamaha XJR 1300-assal járja a világot. Ez alkalommal a Söjtör Környéki Motorosok Baráti Köre vendégeként Európa keleti szélére vezető túrájáról tart előadást.

Családi nap a bábszínházban

Zalaegerszegen, a Griff Bábszínházban 10 órától családi napot tartanak. A színpadon 11 órától a legkisebbeknek szóló, Tütü-tutu autó című bábszínházi előadás kezdődik, a Kodzsugukila, a Boszorkány című afrikai mese 15 órától lesz látható, míg 17 órától Danny Bain és Ágoston mesekoncertje csendül fel.

Családi délután a Mindszentyneumban

Zalaegerszegen szombaton 15-17 óra között a Mindszentyneumban farsangi családi délutánt tartanak, álarcokat készítenek, lesz fánkkóstoló, zenével és tánccal fűszerezik a hangulatot.

Kiállítás a jégkorszakról

Zalaegerszegen szombaton 9 órakor nyílik meg a Mindszentyneumban a Magyar Természettudományi Múzeum legnépszerűbb kiállítása, ami a jégkorszakot mutatja be. A kiállítást interaktív elemek, tudományos rekonstrukciók és valódi ősleletek nagy száma teszi különlegessé.

II. Farsangfarki Vigadalom 

Zalalövőn, a városközpontban szombaton tartja II. Farsangfarki Vigadalom elnevezésű rendezvényét a Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület. Az egész napos program 8.30-kor látvány-disznóvágással kezdődik, amihez 10 órakor kirakodóvásár társul, majd 11 órától disznótoros kóstolóra várják az érdeklődőket. A kulturális programok 14 órakor kezdődnek, műsort ad a helyi óvoda és általános iskola, fellép Fölnagy Csaba énekmondó, az Övön Alul zenekar és a Brassói Csillagok együttes, de lesz rönkhúzás is. 18 órakor kiszebábégetéssel zárul a rendezvény.  

Farsangi rendezvények 

Petrikeresztúron, a kultúrházban pénteken 17.30-tól tartják a jelmezes farsangi rendezvényt, ahol Borka bohóc lép fel. Lesz továbbá közös játék és tánc, illetve rengeteg fánk is várja az érdeklődőket. Vaspörön szombaton 17 órától tartják a farsangi rendezvényt. Lesz fánkkóstolási lehetőség, amit a felnőttek és gyermekek jelmezversenye követ. 

Asztalitenisz-verseny 

Tófejen, a közösségi házban szombaton 13.30-tól nyílt nevezéses asztalitenisz-versenyt tartanak. 

Komolyzenei hangverseny 

Lendván, a zsinagógában pénteken 19 órától Köves Sára zongorista és a csellón játszó Krecic Emma közös hangversenyét tekinthetik meg az érdeklődők.  

Koncertek, zenés partik 

Zalaegerszegen, a Keresztury VMK-ban pénteken 20.30-tól a Tankcsapda ad koncertet. Előttük az Alcohol játszik, ők 19.20-kor kezdenek. A Mimosa Lounge pénteken jótékonysági estet tart Göncz Balázs emlékére, ahol Szabó Leslie mutatja be dalait. Szombaton ugyanott Peat Jr. lép fel. Az Angels Clubban pénteken Chrstphr és Silverman keveri a zenét, míg szombaton szingli party várja a szórakozni vágyókat. A Mama Africában szombaton Zaid lesz a hangulatfelelős.

Gyalogos túra

Szombaton Lovásziban a Kerka-völgye Baráti Kör Egyesület 9 órától nyilvános gyalogos túrát szervez Az üldözők nyomában címmel, emlékezve a faluban 104 évvel ezelőtt történt eseményekre, amikor délszláv csapatok területfoglalás céljából elfoglalták a vidéket. A hagyományos túrával idén azon hős eleink előtt tisztelegnek a szervezők, akik fegyverrel a kezükben védtek meg egy csipetnyi Magyarországot. A résztvevőket a lovászi Olajbányász Művelődési Házhoz várják. A túra hossza összesen 14 kilométer a Lovászi - Pince (Szlovénia) útvonalon. Pincén pihenőt tartanak, ahol lehetőség lesz frissítő vásárlására. A részvételhez regisztráció nem szükséges.  

Farsangi mulatság

Szombaton Nován tartanak jelmezes farsangi mulatságot és kiszebábégetést, a résztvevőket 14 órára várják az IKSZT parkolójába. A szervezők teával, forralt borral, pogácsával készülnek a maskuráknak, és a legjobb, legötletesebb jelmezeket díjazzák is. 

Farsangi felvonulás

Szombaton Gutorföldén 14.30 órakor a művelődési háztól indul a farsangi felvonulás a szabadtéri színpadhoz, ahol kiszebáb égetéssel búcsúztatják a telet.  

Kiadványbemutató

Szombaton Szentgyörgyvölgyön 10 órakor az önkormányzat épületében kezdődő rendezvényen mutatják be az Értékeink című kiadványt, mely a település helyi értékeit mutatja be.  

Farsangi tájséta

Szombaton farsangi tájsétát tartanak a hetési településeken. A túra 14 órakor Bödeházáról a kultúrpajtától indul. A programot itt fánkkóstoló zárja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!