325 diák indult

2023.01.03. 16:30

A vármegye legjobb matekosai három városból

A Matematikai Tehetségekért Alapítvány és a Bolyai János Matematikai Társulat megyei tagozata 15. éve rendezi meg a Zala vármegyei középiskolai matematikaversenyt. A dolgozatokat minden tanuló a saját iskolájában, zárt ajtók mögött írta meg.

Benedek Bálint

Forrás: pexels

Az idei írásbeli versenyen 325 diák, közülük 199 gimnazista és 126 technikumi tanuló vett részt. A kiíró szervezetek viadala jól szolgálja a diákok felkészülését a különböző országos megmérettetésekre. Dobogós helyezést a gimnáziumi kategóriában a zalaegerszegi Zrínyiből hat, a keszthelyi Vajdából és a nagykanizsai Batthyányból három-három fő, míg a technikumi kategóriában a zalaegerszegi Csányból hat, a nagykanizsai Cserhátiból  és a Thúryból kettő-kettő fiatal ért el. A tájékoztatásból kiderült: a technikumi tanulók dolgozata két feladatában különbözött a gimnáziumba járókétól. A 9-10. évfolyamon 100 pontot, a 11-12. évfolyamon 60 pontot lehetett elérni. Ez alapján a 11. és 12. évfolyam 1-6. helyezettje képviselheti a vármegyét a "4 vármegye" versenyén, amit várhatóan január végén Pécsen szerveznek meg. A közös egyéni és csapatversenyen Baranya, Tolna, Somogy és Zala tehetségei mérhetik össze tudásukat. 

Győztesek 9-12. évfolyam. Gimnázium: Pózvai Panna, Alexandrova Angelina (mindketten Keszthely, Vajda), Patard Máté (Nk., Batthyány), Gecseg Bence (Zeg., Zrínyi). Technikum: Simon Gergely, Marton Lora (mindketten Zeg., Csány), Lukics Mçaria, Kiss Viktória Anna (mindketten Nk., Thúry).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!