Ajánló

2022.11.25. 08:30

Programok Zalaegerszeg és környékén

ZH

Az első adventi gyertya

November 26-án, szombaton 16 órától Zalaegerszegen a Dísz téren a Harisnyás Pipik, majd a Botfai Őszirózsa Nyugdíjas Klub és a Zala Fúvós Kvintett ad műsort, 17 óra 30 perckor gyújtják meg az első adventi gyertyát. Az advent jegyében lesz gyertyagyújtás több helyen Zalaegerszeg városrészeiben november 27-én, vasárnap.

Harmincéves a Canterina kamarakórus. Ebből az alkalomból jubileumi koncertet adnak advent jegyében november 26-án, szombaton 18 órakor a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A kórus egykori és jelenlegi tagjai lépnek fel, a műsorban hazai és külföldi szerzők karácsonyi művei szerepelnek.

Lentiben szombaton a városi könyvtárban 9 órától Kelmefestők találkája címmel tartanak eseményt, melyen a könyvtárban korábbi alkotásaival bemutatkozó Nemes Nikolett és a textilfestés rejtelmeibe avatja be a résztvevőket. A programon karácsonyi ajándékokat lehet készíteni, amit hazavihetnek majd.

Galambokon, a piactér épületében pénteken 17 órakor Fűben, fában orvosság címmel Németh Anita természetgyógyász-fitoterapeuta tart teakóstolóval egybekötött gyógynövényismereti előadást.

Kustánszegen szombaton rendezi meg Mikulás Kupa elnevezésű horgászversenyét a Göcsej Horgász Egyesület. A program 6.30 órakor kezdődik, a verseny 8.00-tól 14.00 óráig tart. Eredményhirdetésre várhatóan 14.30-kor kerül sor.

Csesztregen szombaton 15 órakor avatják a felújított Kerkai házat. Ünnepi beszédet Vigh László országgyűlési képviselő mond, a házat Márfi Gyula nyugalmazott érsek áldja meg. A település szülöttjéről Kerkai Jenő, jezsuita szerzetesről, a KALOT létrehozójáról Pete Polgár Máté rédicsi plébános beszél. Az ünnepség után 16 órakor szentmise kezdődik a templomban.

Tófejen, a közössági házban szombaton 12.30 órai kezdettel tartják a szépkorúak napját. Műsort a Tófeji Örökmozgó Gyerekek csoport, az Örök Tinik, a Szivárvány Dalkör és az Orfeum Vándorszínpad művészei adnak. Nagyrécsén, az általános iskola tornatermében szombaton 14 órakor kezdődik a szépkorúak napja alkalmából szervezett ünnepség.

Zalakaroson, a Karos Korzón szombaton 13.30 órától a Református Egyház Szeretetszolgálatának támogatása céljából adománygyűjtő segélykoncertet rendeznek. Fellép Jolly, Szuperák Barbie és a Delta bulizenekar.

Zalacsében, a művelődési házban szombaton 17 órától népi muzsikával kísért mesés játszóház várja a gyermekeket, majd 19 órától ugyanott a Tarsoly Erdélyi Mezőségért Egyesület tartja Katalin-napi táncházát.

Koncert

Zalaegerszegen, a PopUp Undergroundban szombaton 21 órától a Sajnosbatár zenekar ad koncertet. Nagykanizsán, a Medgyaszai Házban szombaton 19 órakor a Stobos zenekar tartja 15 éves jubileumi koncertjét. A 45 éves Musica Antiqua Együttes ad adventi koncertet pénteken 19 órától a hévízi protestáns templomban. Az esten a város zeneiskolájának művésztanárai működnek közre. Zalaszentgróton, a Dóka Pincészetben pénteken 18 órai kezdettel a Vagabond Trió ad borozgatással és pincetúrával egybekötött koncertet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!