November 26.

2022.11.24. 15:00

Papírszínházi előadás, sakk-foglalkozás és jazzlemez-hallgatás - folytatódnak a könyvtári szombatok Nagykanizsán

Az elmúlt néhány szombat bebizonyította, hogy a családoknak szüksége van a minőségi szórakozásra. Ezért a nagykanizsai Halis-könyvtárban november 26-án szombaton 9.30 órától az olvasás és a kölcsönzés mellé ismét ingyenes extra programokat kínálnak.

Benedek Bálint

Az első állomáson a felnőtt érdeklődőknek Kardos Ferenc könyvtáros a Pék Pál-Takács László teremben a Pék hagyaték lemezeiből válogat, ezúttal Jally Roll Morton és Creol Jazz Band albumát lehet meghallgatni. Eközben az alsós diákokat 9.45 órától Buzsicsné Szabó Eszter könyvtáros mesés papírszínház előadására vár, melyen a kortárs történetek éppúgy előkerülnek, mint a nagy klasszikusok. Godinek Ibolya közművelődési szakember 10 órától ismét várja beszélgetőpartnereit egy csésze frissen főzött kávéval. Majd 10.45 órától Fenyvesi Attila könyvtáros a 2-4. osztályosok számára tart interaktív mozifoglalkozást, melyen egy adott animációs film jeleneteit is elemzik. A folytatásban 11 órától Kardos Ferenc jóvoltából újra indul az időutazás: különféle már digitalizált dokumentumok segítségével 100 vagy akár 150 évet ugranak vissza a jövőben, hogy megismerjék az akkori Nagykanizsa polgári életét. Az agytekervények kellő átmozgatásáról Győrfi Norbert könyvtáros gondoskodik, aki 11.15 órától a sakkozás alapjaival ismerteti meg az érdeklődőket.

Egyébként az előbb felsorolt programok mindegyike "szállítható". Vagyis, ha egy iskola valamelyik osztálya, napközis csoportja igényel egy tematikus napot, akkor egy előre leegyeztetett időpontban az intézményekbe elmennek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!