Programajánló

2022.11.25. 08:30

Adventi ünnepségek, Katalin-napi vásár és előadások várnak Nagykanizsán és térségében

Gyuricza Ferenc

Adventi ünnepségek 

Nagykanizsán, az Erzsébet téren vasárnap 18 órakor a piarista iskola kórusa műsorával kezdődik az adventi gyertyagyújtó ünnepség, majd Böszörményi Géza SchP szerzetes, az intézmény vezetője osztja meg gondolatait a jelenlévőkkel.     

Letenyén, a Szentháromság templomban szombaton 17 órakor áldja meg Aigner Géza plébános a családok adventi koszorúit. Vasárnap 16.45 órakor a városközpontba, a város adventi koszorújához az első gyertyagyújtáshoz várják az érdeklődőket. Köszöntőt Farkas Szilárd polgármester mond, műsort a Savaria Rézfúvós Együttes ad. 

Lasztonyán pénteken 13 órakor közös adventi koszorúkészítésre várják a lakosságot. Szombaton 13 órakor ugyancsak itt tartanak közös éneklést és gyertyagyújtást, majd közösen vonulnak az ünneplők a közösségi házhoz, ahol 13.30 órakor ünnepi szentmisét tartanak.    

Katalin-napi vásár 

Lendván a Szent Katalin plébániatemplom melletti téren pénteken rendezik meg a hagyományos Katalin-napi vásárt, ami reggel 8 órakor kezdődik, s várhatóan 17 óráig tart. Kísérőrendezvényként a Bánffy Központban egész nap kézműves foglalkozások, illetve felnőtteknek és gyermekek egyaránt szóló zenés programok várják az érdeklődőket.  

Gyógynövényismereti előadás 

Galambokon, a piactér épületében pénteken 17 órakor Fűben, fában orvosság címmel Németh Anita természetgyógyász-fitoterapeuta tart teakóstolóval egybekötött gyógynövényismereti előadást.    

Vetített képes előadás 

Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban pénteken 18 órakor tartja következő rendezvényét a Magyar Műveltség Kincsestára Szabadegyetem. A vendég Miklósvölgyi János festőművész lesz, aki Gonoszt teremtek, én vagyok az Úr címmel tart vetített képes előadást. Az est házigazdái Horváth Ferenc épületgépész mérnök, Hosszú Ágnes pedagógus, valamint Mészáros Bálint szlovén szakos tanár, rádió riporter lesznek. 

Horgászverseny 

Kustánszegen szombaton rendezi meg Mikulás Kupa elnevezésű horgászversenyét a Göcsej Horgász Egyesület. A program 6.30 órakor kezdődik, a verseny 8.00-tól 14.00 óráig tart. Eredményhirdetésre várhatóan 14.30-kor kerül sor.   

Temetői kerítés 

Szentkozmadombján szombaton 11.45 órakor tartják a Magyar Falu Program keretében elkészült új temetői kerítés átadóját. Az eseményen Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő mond beszédet.  

Szépkorúak napja 

Tófejen, a közössági házban szombaton 12.30 órai kezdettel tartják a szépkorúak napját. Műsort a Tófeji Örökmozgó Gyerekek csoport, az Örök Tinik, a Szivárvány Dalkör és az Orfeum Vándorszínpad művészei adnak. Nagyrécsén, az általános iskola tornatermében szombaton 14 órakor kezdődik a szépkorúak napja alkalmából szervezett ünnepség.  

Adománygyűjtő segélykoncert 

Zalakaroson, a Karos Korzón szombaton 13.30 órától a Református Egyház Szeretetszolgálatának támogatása céljából adománygyűjtő segélykoncertet rendeznek. Fellép Jolly, Szuperák Barbie és a Delta bulizenekar. 

Adventi dalostalálkozó 

Homokkomáromban, a Kisboldogasszony templomban a németek magyarországi betelepülésének 300. évfordulója alkalmából szombaton 15 órától adventi dalostalálkozót tartanak, amelynek fellépői a kőszegfalvi, a pornóapáti, a vaskeresztesi, a kőszegi és az alsószölnöki kórusok, illetve a szepetneki Király Kórus, a Fűzvölgyi Dalostársak és a soproni Bánfalvi kórus lesznek.  

Táncház 

Zalacsében, a művelődési házban szombaton 17 órától népi muzsikával kísért mesés játszóház várja a gyermekeket, majd 19 órától ugyanott a Tarsoly Erdélyi Mezőségért Egyesület tartja Katalin-napi táncházát.   

Koncertek 

Zalaegerszegen, a PopUp Undergroundban szombaton 21 órától a Sajnosbatár zenekar ad koncertet. Nagykanizsán, a Medgyaszai Házban szombaton 19 órakor a Stobos zenekar tartja 15 éves jubileumi koncertjét. A Plakátházban szombaton 21 órától a CandyMen Duó mutatja be műsorát. Zalaszentgróton, a Dóka Pincészetben pénteken 18 órai kezdettel a Vagabond Trió ad borozgatással és pincetúrával egybekötött koncertet. Lendván, a Városi Színház- és Hangversenyteremben szombaton 20 órától a Koala Voice akusztikus programmal várja az érdeklődőket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!