Szponzorált tartalom

2022.07.19. 05:00

Okostelefont hosszú távra – ez reális cél?

Napjainkban olyan meghökkentő gyorsasággal fejlődik, változik és formálódik az okos technológia, hogy az lélegzetelállító. Gyakorlatilag pár havonta bukkannak fel az újabbnál újabb konstrukciók, amik valami újat, valami fejlesztést, valami eddig nem látott innovációt hoznak magukkal. Azt sem túlzás állítani, hogy jóformán kihívás nyomon követni ezt a pulzálást. De vajon ebben a tempós átalakulásban megvalósítható cél egyetlen mobiltelefonnal éveken át talpon maradni? Vagy erről jobb letenni és inkább a folyamatos cserélgetésben gondolkodni?

Fotó forrása: Freepik

A fejlődés a kulcs?

Igen, valahogy így. Pont a fejlesztések azok, amik borítékolhatják a készülékek tartós helytállását. Igen, vitathatatlan tény, hogy a fejlődés sebessége egészen lenyűgöző. Az is biztos, hogy olyan vadiúj elképzelések öltenek mobiltestet, ami olykor egészen megdöbbentő. Ugyanakkor ez nem egyenlő azzal, hogy akkor az eszközök csak hónapokat bírnak. Sőt! Az Euronics kínálatában is változik a felhozatal, természetesen nem hagyhatóak ki a legújabb modellek, ugyanakkor megfigyelhető, hogy akadnak olyan készülékek, amik régebb óta lekörözhetetlenek, már ami az irántuk tanúsított érdeklődés mértékét illeti. Szóval igen, van realitása a hosszútávú helytállásnak még ilyen tempós átalakulás és formálódás mellett is.

Tulajdonképpen a témában az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen célt szolgál a telefon? Mert nyilván előfordulhatnak olyan speciális igények, amik kizárólag nonstop cserélgetés mellett elégíthetőek ki. De azért ez átlagban eléggé nagy ritkaságnak számít. Sokkalta valószínűbb, hogy egy, jelenleg kitűnő paraméterekkel rendelkező konstrukció akár még évekkel később is megbízható technológiai háttérként szolgáljon. Ez különösen igaz akkor, ha a kiszemelt eszköz szoftveres háttere frissíthető, tehát az applikációk is megkaphatják a legújabb verzióikat és a platform frissítése sem ütközhet akadályokba. Amikor már ezen a területen fennakadások tapasztalhatóak, akkor a biztonság és természetesen a gördülékeny használat érdekében célszerű elgondolkodni a cserén. De ez nem hetek alatt következik be, lévén a gyártók nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy változás ide, vadonatúj szériák oda a helytállóság ne szenvedjen csorbát.

Mi a helyzet a trendiséggel? 

Ezen a téren is jól állnak az okostelefonok. Igazság szerint már évek óta nem láttunk olyan elképesztő horderejű külsőt érintő átalakulást, ami számottevő lenne. Persze a káva nélküli modellek aratnak, s a főgomb is egyre kisebb hangsúlyt kap, magyarul a fizikai nyomógombok jelentősége időről-időre csökken, de egyébként tényleg nem számolhatunk be egyéb változásról. Vagyis azok a modellek, amik fél éve jól mutattak bizony most is szemrevalóak. Ráadásul a külsőből fakadó szépséghibákat (ütődések, karcolódások, amik nyilván a mindennapos alkalmazás velejárói) kiegészítőkkel nagyszerűen lehet kompenzálni. A különböző tokok, fóliák úgy elfedhetik a kényes részleteket, hogy azok szó szerint láthatatlanná válhatnak. Szóval a stílusosság is hosszútávon garantálható, nem pusztán a pazar tudás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!