Italok házilag, kevés alkohol, pogi

2022.04.10. 15:00

Locsolóknak!

A húsvéti locsolkodás hagyománya többféle változatban létezik, a vödör vizes öntözést valószínűleg nem szeretik a lányok, a kölnis megoldás is okozhat ellenérzést. De azért szeretik a hölgyek, s meg is kínálják mindenféle jóval a fiúkat, férfiakat. Az alábbiakban alkoholban szegényebb italokat ajánlunk, hozzá harapnivalót a mindmegette.hu receptjeiből válogatva.

ZH

Ha a szénsavas és „mentes” üdítőkön, a hagyományos bor-sör-pálinka változaton túl valami különlegessel is megkínálnánk a vendégeket, ajánlható a házi Baileys. Ehhez felverjük a jéghideg tejszínt. Gépi habverővel a tojásokat a porcukorral és a kapucsínóporral alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a tejszínt, a rumot és a vaníliás cukrot, majd az egészet lazán összekeverjük és üvegbe töltjük. Azonnal fogyasztható. A szintén házi tojáslikőr is stílusos itóka lehet. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lehűtött, felforralt tejet, majd vodkával és rummal ízesítjük. Szintén azonnal fogyasztható. 

 

Egyes nézetek szerint az innivaló hatása csökkenthető, ha harapunk hozzá. A medvehagymás csiga jó választás lehet tavasszal. Úgy készül, hogy kitekerjük a konyhakész pizzatésztát. Félretesszük. Késes aprítóban pürésítünk 1 marék durvára vágott diót, 2 evőkanál reszelt parmezánt, 1 csokor tisztított medvehagymát, 1 nagy csipet sót és 1 dl olívaolajat. A mascarponét habosra keverjük, hozzáforgatjuk a medvehagymás pestót, ha szükséges, sózzuk. A medvehagymás mascarponét az előkészített tésztalapra kenjük úgy, hogy a hosszabb oldalain a széleket szabadon hagyjuk. Feltekerjük a tésztát, 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt sütőtálcába helyezzük. Átkenjük felvert tojással, és megszórjuk egy kevés szezámmaggal. A csigákat 200 fokra előmelegített sütőben 18- 20 perc alatt készre sütjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!