Halfogó verseny

2022.03.11. 19:00

Mostoha időjárásra készülnek Kustánszegen

A kedvezőtlen időjárási előrejelzések miatt egy héttel később, a korábban is jelzett pótnapon, március 13-án rendezi meg halfogó versenyét a Göcsej Horgász Egyesület.

Gyuricza Ferenc

Kelemen Csaba, a szervezet elnöke elmondta: ezzel együtt a március 13-ra tervezett egyesületi nyílt napot március 20-ra helyezik át. A verseny egyéb feltételei nem változnak. A kustánszegi horgásztó adottságai, s a kényelmes helykihasználás miatt maximum 50 fő nevezését tudják fogadni, ezért előzetes jelentkezést kérnek az érdeklődőktől telefonon vagy elektronikus levélben. 

 

 

Kelemen Csaba hozzátette: az elmúlt hétvégén megtartották idei első környezetvédelmi napjukat, melynek célja a tópart rendezettebbé, szebbé tétele volt. A mintegy húsz önkéntes horgásztárssal lezajlott munkálatok során kitakarították a gát alatti energiatörő medencét, a növényzet megújítása érdekében megkezdték a nádas vágását, illetve új horgászhelyeket is kialakítottak. Emellett kihelyeztek hat, fenyőből készült süllőfészket, mentettek halat a zsilip fogságából, valamint kiürítették a hulladékgyűjtő edényeket, és összeszedték a tóparton elszórt szemetet is.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!