Frissen Zalából

2021.09.30. 07:00

Csácsból idén is nóta szól a város felett

Remélve, hogy a koronavírus-járvány nem fordul rosszabbra, és a kulturális intézményeknek nem kell bezárniuk, a csácsi városrészi önkormányzat, a művelődési ház, a Gábriel József fiókkönyvtár, az általános iskola és az óvoda, valamint az Évgyűrűk nyugdíjasklub meghirdette őszi programját.

Győrffy István

Október 2-án, szombaton 14 órától a „Nóta szól a város felett” – 9. csácsi-hegyi borúttal nyitnak. Szeretettel várnak minden nóta- és borkedvelőt borkóstolóra, vidám ünnepre a csácsi-hegyi kápolnakertbe. Rövid műsor után sétára invitálják a megjelenteket, akik két borosgazdánál is megkóstolhatják a hegy levét.

Október 11. és 15. között sport- és egészségtémahét lesz az Izsák-iskolában – kóstolókkal, zöldségszobor-készítő versennyel, kiállítással. A lelki egészség megőrzése, a dohányzás, az alkohol, valamint a drog témakörében szerveznek előadásokat, vetélkedőket minden érdeklődő számára. Kerékpáros ügyességi versenyre, házi focibajnokságra, asztalitenisz-versenyre és 2021 méter futásra is sor kerül, de lesz terménykiállítás „Őszi sokadalom” címmel, melyre várják a településrész lakóit is.

Az „idősek napját” október 15-én 17 órától ünneplik Csácsban. Műsoros estre várják a településrész nyugdíjasait, akiket meg is vendégelnek az általános iskolában.

November 10-én délután Márton-napi lámpás felvonulásra hívja a Szivárvány téri tagóvoda a város lakosságát. Jó idő esetén az Izsák-iskola elől induló lámpás menet mondókázva, dalolva végigvonul a településrész utcáin, majd visszaérkezik az iskolához, ahol teával, libazsíros kenyérrel fogadják a résztvevőket.

November 15. és 17. között – hétfőn, kedden és szerdán – iskolai mesemondó versenyek lesznek a könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!