Frissen Zalából

2021.08.03. 07:00

Harmincadik alkalommal rendezték meg a Művészetek Völgyét Kapolcson

Harmincadik alkalommal rendezték meg a Művészetek Völgyét. A tíznapos fesztivál első felében napi tízezer látogató érkezett a helyszínre, elsősorban azért, hogy lelkileg és érzelmileg feltöltődjön.

Bálizs Zsuzsa

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Az 1989-ben megszülető kapolcsi Művészetek Völgye volt az ország első összművészeti fesztiválja. 2021-ben negyven programhelyszínen közel kétezer programon vehettek részt a vendégek. Idén is rendkívül széles volt a paletta: színház, irodalom, koncertek, újcirkusz, kiállítások, opera – minden udvarban, épületben, téren más hangulat és program várta a völgylakókat, felfedezni mindezt igazi kincskeresés volt számukra.

Fotó: Bálizs Zsuzsa
Fotó: Bálizs Zsuzsa
Fotó: Bálizs Zsuzsa

A jubileumi Völgy első öt napja felülmúlta a várakozásokat, telt házas színházi, irodalmi előadások és koncertek jellemezték és sok improvizáció – többek között a Momentán Társulat udvarában.

A nagyszínpadon különleges produkcióval lépett fel a Bagossy Brothers Company; Szalonna és bandájával, gyimesfelsőloki néptáncosokkal valamint népdalénekessel kiegészülve adtak közel kétórás koncertet az óriási népszerűségnek örvendő fiúk.

Fotó: Bálizs Zsuzsa
Fotó: Bálizs Zsuzsa
Fotó: Bálizs Zsuzsa
Fotó: Bálizs Zsuzsa

A hét utolsó napjaiban fellépett többek között az Anna and the Barbies, a Quimby Plusz-Mínusz, a Blahalousiana, a Szabó Balázs Bandája és Rúzsa Magdi; de a csodálatos, egyedi portékák és a színes vásári hangulat legalább ilyen fontos eleme volt a Völgynek. A mozgás kedvelői sem maradtak programok nélkül: futóversenyt, valamint gyalogos- és e-bike-túrákat is szerveztek a fesztivál keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!