Frissen Zalából

2021.07.02. 16:00

Ötnapos nyári tábort szerveztek Kustánszegen

Húsz gyermek részére biztosított nyaralási lehetőséget a Zalamenti és Őrségi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat azon tábora, amelyet az Erzsébet program keretein belül szerveztek meg a minap a göcseji településen.

Gyuricza Ferenc

A tábor résztvevői

Fotó: Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

Az ötnapos rendezvényről Bécs Tiborné, a házigazda település polgármestere tájékoztatta lapunkat. Elmondta: a helyi ifjúsági szállón megtartott táborban helybéli, valamint a körzetes községekben élő gyermekek vehettek részt, akiknek felügyeletéről – s egyben a tábor programjainak szervezéséről – a család- és gyermekjóléti szolgálat három munkatársa gondoskodott. Mellettük Kustánszeg, illetve a szomszédos Németfalu önkormányzatai és a gyerekek szülei, nagyszülei szintén igyekeztek tartalmas elfoglaltságot biztosítani a résztvevők számára.

A tábor résztvevői
Fotó: Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

– Változatos és élményekkel teli ötnapos program várt a táborozókra – foglalta össze Bécs Tiborné. – Igyekeztünk a kellemes nyári időjárás mellett a helyi adottságokat is kihasználni, ezért három nap fürdőzéssel telt, ebből kétszer a helyi tónál, egyszer pedig Kistolmácson, amit kisvasutas kirándulással kötöttünk össze. Emellett egy másik kirándulás is várt a gyerekekre, akkor Németfaluba látogattak el, ahol kincsvadászattal és egészségnevelési előadással telt a napjuk, majd traktorral tértek vissza Kustánszegre.

Bécs Tiborné azt is elmondta: volt olyan nap, amikor a helyi önkormányzat lepte meg a táborozókat palacsintával, máskor a szülők és nagyszülők összefogásának köszönhetően pincepörkölt és lángos várt a gyermekekre. A tábort szervező család- és gyermekjóléti szolgálat a zárónapon minden résztvevőt megajándékozott. A polgármester szerint a résztvevők mögött élményekkel teli, tartalmas öt nap áll, s bíznak abban, hogy jövőre is sikerül megszervezniük a tábort, hiszen a gyerekeknek szükségük van a kikapcsolódásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!