szponzorált tartalom

2021.05.06. 08:33

Soha nem gondolnád, hogy hol használnak ragasztószalagokat

A ragasztásos megoldásokkal kapcsolatban él bennünk egy olyan érzés, hogy ezek csak ideiglenes, vagy éppen buhera megoldások. Nem is gondolnád, hogy milyen helyeken alkalmaznak ragasztószalagot, és milyen tulajdonságokkal is bírnak ezek a megoldások.

Számtalan otthoni ragasztási feladat oldható meg a Tesa szuperhatékony ragasztószalagaival.

Persze ragasztószalag és ragasztószalag között is óriási különbség van. Nem mindegy, hogy egy olcsó kínai ragasztóról van szó, vagy egy olyan, kifejezetten ragasztásos megoldásokra szakosodott nagyvállalat termékeiről, mint a Tesa. Ez utóbbi meghökkentő megoldásaiból szemezgettünk néhányat, hogy megmutassuk, mikre képes a modern ragasztószalagos rögzítési technológia.

Számtalan otthoni ragasztási feladat oldható meg a Tesa szuperhatékony ragasztószalagaival.

Szuper kényelmes ragasztás otthon

Talán a legismertebb megoldások közé tartozik a tükörragasztó, ami párás helyiségekben is nagy biztonsággal tartja meg a tükröt a falon. Kicsit meglepőbb, de egyre inkább terjedő másik otthoni ragasztásos megoldás a polcok falra erősítése speciális kétoldalú ragasztóval. Ma már képeket, sőt törölközőtartót és fogmosópoharat is gond nélkül falra tudunk erősíteni a Tesa kiváló minőségű termékeivel.

Meglepő megoldások

Ennél már érdekesebb – ám valójában nagyon is kézenfekvő – megoldás az, amit például az elektronikus eszközöknél alkalmaznak. Itt a képernyők rögzítéséhez használnak különleges ragasztószalagot, ami egyszerre rögzít, szigetel, tömít és párnáz – és teszi mindezt teljesen átlátszó módon, hajszálvékonyan.

Egy másik meghökkentő hely, ahol Tesa ragasztószalagokat használnak a rögzítésre, az autóipar. Nem is akármilyen helyen, hanem a kocsi külső karosszériáján, az időjárási viszontagságoknak leginkább kitett részeken rögzítenek külső alkatrészeket. Ezek a ragasztószalagok a kocsi teljes élettartama alatt biztosítják elképesztő terhelés mellett különböző anyagok, például fém és műanyag között a tökéletes tapadást.

A Tesa ragasztószalagja még a világűrben is járt és 500 napig megőrizte a rá nyomott információt.

Amit tényleg nem vártál volna

A ragasztószalag még az űrben is járt. Ott az ISS nemzetközi űrállomáson keringett másfél éven keresztül kitéve a legszélsőségesebb hatásoknak – és a rá nyomtatott információ még az 500. napon is tökéletesen olvasható volt.

De az sem egy hétköznapi történet, hogy a Magellán pingvinek GPS nyomkövetőjének rögzítéséhez is Tesa ragasztószalagot használtak. A szalag több, mint 20 éven át tartotta a helyén biztonságban a kis nyomkövetőt és segített felbecsülhetetlen információt szolgáltatni a pingvinek vándorlási szokásairól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!