speciális workshop

2020.10.18. 07:00

Csoportos sminkoktatás Nagykanizsán

A sminkelés a nők életében már nagyon régóta jelen van.

Benedek Bálint

Fotó: Vass Lívia

Vannak, akik napi szinten használják és akadnak olyanok is, akik kizárólag bizonyos alkalmakra készítenek sminket. A kanizsai származású Lázár-Both Klaudia sminkes nemrégiben speciális workshopot szervezett, ami abban segít, hogy a résztvevők megtanulják a helyes technikát és megismerkedjenek különféle termékkel, amiket eddig elképzelhető, hogy nem is használtak. Így akár a mindennapi sminkjeikbe is beépíthetik a tanultakat.

Fotó: Vass Lívia

A sminkes fontosnak tartja, hogy akkor ideális a smink, ha minden felvitt anyag ott helyezkedik el az arcon, ahol a legjobban kiemeli a szépséget és a viselője jól érzi benne magát.

Fotó: Vass Lívia

Klaudia szerencsés, hiszen hat éve a munkája egyben a hobbija. Kozmetikusként végzett Budapesten, tanulmányai alatt már teljesen magával ragadta ez a világ, s érezte megtalálta a hivatását. A szakma megszerzése után további képzéseken vett részt. Szerencsésnek mondhatja magát, mert elsőre sikerült bekerülnie az álom munkahelyere, ahol rengeteget fejlődött, nagyon sok mindent tanult és egy kiváló márkánál dolgozhatott vezető sminkesként.

Fotó: Vass Lívia

- Karrierem során részt vehettem címlap fotózáson, divatfotózáson, divatbemutatókon, forgatáson, készíthettem sminket külföldi sztár fellépőnek, több hazai hírességnek – folytatta. – Fontosnak tartom a sminktrendek nyomon követését és a folyamatos fejlődést gyakorlást. Saját vállalkozásomat több mint egy éve indítottam el, ezzel egy újabb álmom vált valóra. Saját brandemet képviselve tartottam már sminkbemutatót és kiállítóként is részt vettem Budapesten egy exkluzív bálon. Alkalmi sminkek mellett menyasszonyi sminkeket is készítek, ahol részese lehetek az esküvő legmeghittebb pillanatainak, és smink oktatásokat is tartok.

Fotó: Vass Lívia

Klaudia hozzátette: az oktatást mindig egy rövid bemutatkozással kezdi, így tett legutóbb is, amikor Nagykanizsa belvárosában tartott kurzust. Ezután a résztvevők is elmesélik pár mondatban, hogy miként sminkelik magukat, milyen termékeket használnak és mennyire jártasak a sminkelésben. Miután mindenki megosztotta a személyes tapasztalatait, indulhat a gyakorlat.

Fotó: Vass Lívia

- Az elméleti részt a színelmélettel indítottam, amit kiegészítettem a textúrákkal kapcsolatos ismeretekkel – mesélte. – Ezután tértünk rá az egytől-egyig professzionális termékek ismertetésére. A saját, általam összeállított oktatófüzetben található tananyagot minden tanuló megkapott, így az otthoni sminkelésük során további segítséget nyújt, ha elakadnak. Az elméleti rész utolsó szakaszában a sminkelés lépéseit beszéltük át lépésről-lépésre, mivel ezután már a résztvevőknek kellett a sminkjüket elkészíteniük. A gondosan kiválasztott, a bőrüknek megfelelő alap után a tanulók olyan színeket és olyan stílust választhattak, amik az ízlésüknek és persze a személyiségüknek is egyaránt megfelelt. Figyelemmel követtem mindenki munkáját és közben tippeket és tanácsokat adtam. A korábbi oktatásaimhoz hasonlóan a kanizsai végeredményére is nagyon büszke vagyok. Minden résztvevő olyan sminket varázsolt az arcára, amiben nagyszerűen érezhette magát. Számomra ez az egész oktatás lényege, hogy biztos technikával olyan hatást érjenek el, amitől egész nap csodásan érzik magukat. Az oktatás zárásaként a résztvevőnek átadtam az egyedi oklevelét és készítettünk egy csoportképet. Egy ilyen közös alkalom azoknak hasznos, akik fejlődnének, és valami újat szeretnének elsajátítani, illetve olyanoknak is, akik még csak most ismerkednek a sminkelés gyönyörű világával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!