a lehető legtöbb halat kellett kifogniuk

2020.08.10. 17:30

Kanizsa Kölyök Kupa: horgászverseny a gyerekeknek

A Csónakázó-tó szigete megtelt horgászokkal szombaton. Méghozzá a legfiatalabb generáció tagjaival, akiknek a Kanizsa Kölyök Kupán a lehető legtöbb halat kellett kifogniuk.

Benedek Bálint

Molnár Enikő, Molnár Holló, Szépligeti Ferenc és Kovács Kolos Kilián a jó fogásra vár

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Benedek Bálint

A Szúnyog, a Kőolajipari Dolgozók, az Izzó és a Zrínyi Horgászegyesület a múlt héten horgásztábort szervezett a gyerekeknek. A táborozók jól szórakoztak a tóparton, ahol szabadidős programokat szerveztek nekik, és megismerhették a sportág rejtelmeit.

– A tábort követő szombaton évek óta megrendezzük a versenyt, melyre minden kanizsai általános iskolás jelentkezhetett – mondta Szépligeti Ferenc, a Zrínyi Horgászegyesület elnöke. – Az elmúlt évek utánpótlásképző műhelye kitűnően működött, ennek köszönhetően már közel 80 gyermek kedvelte meg a horgászatot. Ez óriási előrelépésnek számít a mai, internet vezérelte világban, amikor a tinédzser korosztály csak nagyon nehezen mozdítható ki az okoseszközök fogságából. Mi viszont szerencsések vagyunk, ugyanis ezúttal mind a 45 hely foglalt a szigeten, s egyik fiatal sem szorongat okostelefont a kezében. Esetleg csak akkor kapják elő, ha szeretnék megörökíteni a nagy fogást. Bár ezen a viadalon nem a súly, sokkal inkább a mennyiség számít. Korcsoportonként aki a legtöbb – bármilyen fajtájú – halat fogta, értékes ajándékkal gazdagodott.

Molnár Enikő, Molnár Holló, Szépligeti Ferenc és Kovács Kolos Kilián a jó fogásra vár
Fotó: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

Ottjártunkkor némelyik gyerek már 5-6 halat fogott, majd némi szemlézést követően mindegyik zsákmány visszakerült a tóba. A 10 éves Kovács Kolos Kilián nagyon izgalmasnak tartja a horgászatot. Számára azért kihívás, mert türelemjáték, és szerinte abból neki nagyon kevés van. Ez a sport próbára teszi, s reméli, a jövőben sokkal kitartóbb lesz. Hozzáfűzte: a felszín közelében úszkáló keszegek ínyencek, ezért egy különlegesen édes, főleg vaníliás és fahéjas etetőkeveréket használt.

Amíg Kolos Kilián szinte tízpercenként emelt ki egy-egy halat, addig a mellette ülő Molnár Holló horgára alig akadt valami. A 12 éves pálmonostori fiú unokatestvérénél, a kanizsai Molnár Enikőnél nyaral. Mindketten imádnak horgászni, mint elmondták, kellemes környezetben és jó társaságban lehetnek.

Eredmények. 1–4. osztályosok: 1. Baumann Richárd (32 darab), 2. Gurdán Csaba (19), 3. Baumann Máté (18). 5–8. osztályosok: 1. Póczak Péter (10), 2. Molnár Enikő (7), 3. Beznica Dominik (6).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!