Koronavírus Zalában

2020.05.13. 17:30

Pozitív gondolatok helyiektől nemcsak helyieknek – Porkoláb Tamás humorista tanácsa

A zaol.hu pozitív gondolatokkal szeretne segíteni olvasóinak a pandémia időszakában. Cikksorozatunkban egy-egy híres zalai személyiséget, előadót szólaltatunk meg a koronavírus-járvány kapcsán. Milyen tervei vannak a járvány lecsengése után, s mit tanácsol az embereknek, hogy kibírják ezt a nehéz időszakot? Mai alanyunk Porkoláb Tamás humorista.

Németh Lilla

Humorral segít

Forrás: Porkoláb Tamás

Amikor a koronavírus-járvány hosszú hetekre, hónapokra a négy fal közé száműzi az embereket, minden nevetéssel töltött perc aranyat érhet. Porkoláb Tamás mostanában online tartja a lelket másokban legfőbb fegyvere, a humor segítségével. Régóta szeretett volna elindítani egy YouTube-csatornát, melyet a kialakult helyzet időszerűvé tett. Legújabb videóiban az aktuális hírekre is reagál, önmagához híven csakis szórakoztató köntösben.

Humorral segít
Fotó: Porkoláb Tamás

- Hogyan éled meg ezt a vészterhes időszakot humoristaként?

- Szerencsére az a veszély sosem fenyegetett, hogy unatkozzak. Inkább mindig több dolgom van, mint időm, még ilyenkor is. Természetesen engem is elszomorít, hogy nem léphetek fel, hiányzik az a plusz élmény, amit egy-egy előadás adott nekem. Ott volt mindig a következő rendezvény, amire készülhetek, izgatottan várhatok. Az egészben a legelkeserítőbb, hogy az ember még tervezni sem tud, milyen hosszú szünet után állhat újra színpadra, mikor nevetnek rajta ismét élőben.

- Milyen tartalmakat gyártasz a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban?

- Régi álmom igyekszem valóra válltani. Jóideje szerettem volna online tartalmakat gyártani, egy közösséget kialakítani azokból az emberekből, akik kedvelik a humorom. A jelen helyzet apropót és lehetőséget is adott ennek beindítására. Célom a szórakoztatás, hogy így is megosszam a gondolataimat, és mosolyt csaljak az emberek arcára. Teljesen más műfaj, mint a stand up comedy a színpadon, már csak azért is, mert itt nincs interakció, hiányzik az azonnali visszajelzés. Aktualitásokról adok elő kis monológokat, valamint közkívánatra vicces kisvideókkal is jelentkeztem már.

- Ha túl leszünk mindezen, mik a terveid az online szórakoztatással?

- Nagyon szeretném, ha megmaradna önálló létjogosultságú szórakoztatásként, és hogy a közönségem mindkét irányba átjárjon. Tehát akiknek tetszett élőben az előadásom – ami teljesen más, mint az online tartalmaim – kíváncsiak legyenek, és különböző platformokon is kövessenek.

- Szerinted mi segíthet abban, hogy pozitívak maradjunk?

- Szerintem úgy tudunk pozitívak maradni, hogy keressük a sikerélményeket. A legrosszabb, ha ilyenkor hagyjuk magától elfolyni az időt. Készítsünk időbeosztást, alakítsunk projekteket, azokat osszuk kisebb feladatokra. Még egy házimunka is tud sikerélményt adni, ha utána kipipáljuk egy listában, így úgy tekinthetünk vissza a napunkra, hogy hasznos volt. Mindenkinek vannak olyan dolgok az életében, amik otthon végezhetők, de sosem volt rá ideje. Hát most van! Hajrá!

 

Ízelítő Tamás karanténhoz kapcsolódó videóiból:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!