kráter

2020.02.23. 15:00

Tarka ugyan, de nincsen se füle, se farka – merüljön el az ízeiben!

A kráterre hasonlító, de attól mégis különböző boci mobil elnevezésű desszertet kínáljuk ezúttal. Vannak, akik búvár túrós néven ismerik.

Szanyi-Nagy Judit

Barna boci fehér foltokkal, díszekkel

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Noha a kráter és a boci mobil hasonlóan néz ki, elkészítési módjuk mégis különbözik – mind a tészták állagát, mind a beltartalmat tekintve. Ez utóbbi adja az egyik legfőbb különbséget is: míg a kráter pudinggal készül, addig a boci mobil belseje túrót rejt. Igazi növényevő-különlegesség ez – végképp, ha megcsodálják a kinézetét! Tarka, és nincsen se füle, se farka!

Barna boci fehér foltokkal, díszekkel
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 2 darab tojás, 20 dkg cukor, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 1 csomag sütőpor, egy csipet só, 1 dl olaj, 2 dl tej. A túrós foltokhoz: 50 dkg félzsíros tehéntúró, 4 evőkanál búzadara, 1 tojás, 15 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja és 1 csomag vaníliás cukor.

Először a sütőt 180 Celsius- fokra előmelegítjük. Ezután a túrót villával lazán összetörjük, majd összekeverjük a többi alapanyaggal. Ezek lesznek a foltok.

A tészta elkészítésénél előbb a száraz hozzávalókat keverjük össze, ezután adjuk hozzájuk az olajat és a tejet, így keverjük ki az egészet. Vajjal kikenünk egy közepes méretű tepsit, ebbe simítjuk a tésztát, majd a túróból nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk, így rakjuk ki sűrűn a tészta tetejét.

Az elkészült alapot az előmelegített sütőbe toljuk, s mintegy harminc perc alatt megsütjük. Az első percekben ne nyitogassuk a sütő ajtaját; közel 20 perc letelte után tűpróbával ellenőrizzük a tészta állagát! Ha nem tapad a pálcához, elkészült a süti. Ezután vegyük ki a sütőből, s a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd vágjuk fel kocka alakú szeletekre! Egy pohár tejjel akár még vacsorára is kiváló nassolnivalót kapunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!