Egyénre szabott gerincterápia

2019.09.03. 12:00

A háti mélyizomzat erősítése, a szegmentális stabilizáció tartós javulást eredményez

Az előzetes várakozásokhoz képest meglepően nagy számban keresték fel fiatalok a július óta működő kertvárosi gerincterápiás központot.

Arany Gábor

Egyénre szabott terápiát alkalmaznak Fotó: a szerző

Erről számolt be a családi vállalkozásban 25 éve működő HagymaGym fitneszterem szomszédságában megnyílt központot vezető dr. Lákovics Anna. A harmincnyolc év háziorvosi szolgálat után nyugdíjba vonult, mozgásszervi rehabilitációs szakvizsgás orvos elmondta, hogy a központban alkalmazott dr. Wolff-féle módszer mellett több terápiás lehetőséget is kínálnak. Egyéni gyógytornára, infúziós kezelésre, kollagénterápiára is lehetőség van, ezért más mozgásszervi panaszt is tudnak kezelni. Ily módon teljesen az egyénre szabott kezelési program állítható be.

Egyénre szabott terápiát alkalmaznak Fotó: a szerző

A hátfájás oka gyakran, hogy a gerinc közelében elhelyezkedő, gyengült vagy inaktív izmok, terhelés alatt nem képesek stabilizálni a gerincszegmenseket. Ennek kezelésére a dr. Wolff-féle módszer kínál hosszú távú, tartós javulást eredményező programot. A mélyizomzat erősítése sokkal inkább tartós, mint a hagyományos terápiával elérhető változás. Az eltelt hetek tapasztalatai is ezt támasztják alá, gyakran már egy-egy edzésegység elvégzése után lényeges javulásról számoltak be a páciensek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!