Tündérszépek 2020

2019.08.23. 11:30

Három éve Szalai Kata nyerte a Zala Szépe versenyt – Most eljött a Te időd!

Szalai Kata fejére három évvel ezelőtt került korona a Zala Szépe szépségversenyen. A fiatal hölgy számára akkora élményt jelentett a szépségmustra, hogy ha tehetné, ismét nevezne, ám most új kihívások tartják lázban.

Benedek Bálint

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Gergely Szilárd

– Az élet számos területén hasznosítottam a szépségver­senyen szerzett tapasztalatokat – fogalmazott Kata, aki az évek során semmit sem vesztett bájából. – A Pécsi Tudományegyetem földrajz–testnevelés szakos hallgatójaként kezdtem, tavaly megszereztem a középiskolai tanári diplomát. A szakdolgozatomban kutatást végeztem a nagykanizsai általános iskoláknál, hogy mennyire használják a testnevelés órákon az aerobikot a tanárok. A felmérés olyannyira jól sikerült, hogy az Országos Tudományos Diákköri Konferencián a harmadik helyet szereztem meg. A tanulást folytatom, már felvettek a földtudományok doktori iskolájába. Emellett az egyik pécsi gimnáziumban is tanítok. A táncot sem hagytam abba, az egyetem tánccsapatában örömmel dolgozom tovább.

Szalai Kata bája és lendülete kitart. A tanulás mellett tanít, és készül az esküvőjére
Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

Szalai Kata bő négy éve él boldog párkapcsolatban, tavaly óta pedig menyasszony. Vőlegényével, Varga Tamással jövőre tartják az esküvőt.

A Tündérszépek országos szépségversenyt jó kezdeményezésnek tartja, amely kiváló lehetőséget kínál a fiatal lányoknak arra, hogy a nőiességüket jobban hangsúlyozzák. Kata például a viadal óta sokkal jobban odafigyel arra, hogy milyen ruhát vesz fel, ha az utcára lép, illetve a sminkelés terén is sokat tanult. Mivel a szervezők, a zsűri, valamint a stáb részéről folyamatosan pozitív impulzusok érték, sokkal magabiztosabb lett. A szépségverseny világa valósággal elvarázsolta, ezért arra biztatja a hezitálókat, hogy merjék kipróbálni magukat. Mindenképpen csak nyerhetnek, a verseny a személyiségfejlődésükben is sokat segíthet.

A Tündérszépek versenyben a megyei és regionális előválogatóból a szakmai zsűri által kiválasztott 3 versenyző, illetve a szavazóktól legmagasabb értékelést kapott versenyző – összesen tehát 4 hölgy – jut tovább. A központi, országos döntőben – amely az idén egy nagyszabású showműsor keretében zajlik majd – ismert szakemberek, celebek alkotta zsűri választja ki a szépségkirálynőt és két udvarhölgyét, illetve az olvasók is megszavazzák a legszebb lányt. Természetesen értékes nyeremények is gazdára találnak a játékban.

Jelentkezni a www.tunderszepek.hu oldalon lehet, ahol a részletes leírás és a játékszabályok is elérhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!