Szponzorált tartalom

2019.07.05. 13:19

Két keréken az edzőteremben

Ki mondta, hogy a mozgásnak, alakformálásnak unalmasnak kell lennie? Dobd fel a heti súlyzós vagy aerobic rutint némi tekeréssel: az indoor cycling egyszerre jó buli és hatékony tréning, imádni fogod!

Alapigazság, hogy gyorsabban és könnyebben hagyunk fel az unalmas, ismétlődő dolgokkal – nincs ez máshogy a sportolással sem. Hosszabb vagy rövidebb mozgás nélküli időszak után egyébként is nehéz rávenni magadat az újrakezdésre, így szerencsésebb, ha kapásból színes, változatos tervet állítasz össze. Ne állj be egy rugalmatlan, ismétlődő erősítés-kardió-koordináció rutinra, inkább próbálj ki egy szuper sportágat, amivel garantáltan feldobhatod a heti edzésnaptáradat: a teremkerékpározási tréning, az indoor cycling tökéletes választás! Mutatjuk, miért.

Egyszerre laza és kőkemény

A „laza” elsősorban a hangulatra vonatkozik: a spinning órák dübörgő ritmusú, menő zenékre épülnek, amiket legszívesebben hangosan énekelnél – persze, ha maradna rá időd, és bírnád szusszal. Egy-egy hegymenet vagy sprint után ugyanis, hidd el, kapkodni fogod a levegőt!

Nem csoda, hiszen a tekerés az egyik legeredményesebb kardió edzésforma. A spinner kerékpár speciális kialakítása, a pedálok ellenállásának állítható erőssége, az edződ által tervezett program testre szabható nehézségi fokozata mind-mind segítenek neked abban, hogy kihajtsd magadból a maximumot. Ha kezdő vagy, és elsőre durva a tempó, ne aggódj! Pár percig tekerj ülve, senki nem fog megharagudni! A lényeg, hogy beleadj mindent – az eredmények pedig hamar jönni fognak.

Pedálokra fel!

Az indoor cycling egy olyan zenés edzés, ahol nem feltétlenül gond, ha nem tartod a ritmust, nem kell bonyolult koreográfiákat megjegyezned, vagy attól tartanod, hogy véletlenül hátba vered az előtted álló csoporttársadat. Sőt, mivel a mozgás nagy része ülve történik, ízületeidet is kíméled, miközben tested hatékonyan égeti a zsírt (egy-egy alkalommal akár 700-800 kalóriától megszabadulhatsz!), állóképességed és tüdőd pedig folyamatosan fejlődik.

A spinning tréninget edző vezeti, ő mondja, mikor tekerj ülve, állva, mikor kell egy-egy sprint erejéig maximális fordulatszámra kapcsolnod. Ha tehát a mozgáshoz szükséged van egy kis motivációra, itt garantáltan megtalálod: a szuper zene és a többiek tempója észrevétlenül tekeri fel a lelkesedésedet és kitartásodat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!