Hidegben is meleg színekkel

2018.12.08. 10:00

Téli divat – az alkalmi szettben feltétlenül legyen valami csillogó

Bár sokak örömére idén csak jókora késéssel fordult didergősre az időjárás, mostanra a naptárban, s vele együtt a divatban is beköszöntött a tél.

Magyar Hajnalka

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Az évszakváltás a ruhatárunk átgondolására ösztönöz bennünket, ehhez nyújt most segítséget a témában járatos Varga Ágnes.

– A hidegebb napok beköszöntével egyre inkább figyelmünk fókuszába kerülnek a melegebb ruhák, a puha, kötött anyagok, pulóverek, kardigánok, kabátok – kezdi Varga Ágnes. – A 2018/19-es télikabátdivatban továbbra is nagyon trendi a műszőrme díszítés, amit gallérként, de más helyen, rátétként is előszeretettel alkalmaznak a divattervezők. Sokféle fazon és forma szerepel a palettán, érdemes körültekintően próbálni, hogy megtaláljuk a hozzánk leginkább illő szabásvonalat. Télikabátot nem vesz minden szezonban az ember, keressük meg azt, amit igazán szívesen viselünk.

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Mint elmondja, nem kell feltétlen feketében gondolkodnunk, a sötét tónus nem is előnyös mindenkinek, merjünk kitűnni a szürke ködből. Ha bizonytalanok vagyunk, szakember tanácsát is kikérhetjük.

Manapság sok színterapeuta kínál segítséget ahhoz, hogy rátaláljunk a hajunk, bőrünk tónusához leginkább passzoló árnyalatokra. Idén a bátraknak kedvez a divat, ebben a szezonban a hideg hónapokban is a meleg színek dominálnak. A sárga, a piros, a lila, a kék számtalan árnyalatát viselhetjük, ha lépést kívánunk tartani az aktuális trendekkel. A kiegészítőkre is érdemes figyelni, a sálat, sapkát, kesztyűt igyekezzünk úgy megválasztani, hogy passzoljanak egymáshoz. Ezek harmóniája, azonos mintája, színe nagyot dobhat az összhatáson. Ha a kabát alá pillantunk, fodros, légies ruhák villannak ki, nőiessé téve megjelenésünket. Újra divat a maxi és a blézer ruha is.

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

– Az év vége felé közeledve beköszönt az alapítványi bálok, évzáró vacsorák időszaka, s a karácsonyi, szilveszteri ünnepen is nyilván csinosak szeretnénk lenni – vet fel egy újabb, sok hölgyet lázba hozó kérdést Varga Ágnes. – Az alkalmi toalettben továbbra is őrzi kedveltségét a csillogó, fényes, flitteres kelme, s bónuszként a tüllbetét, a színes kő. A kolorit az ünnep árnyalatait (arany, ezüst) hozza, de ha a klasszikus fekete mellett döntünk, azt is dobjuk fel valamivel. A szabásvonalak változatosságának csak a képzelet szab határt, de jusson eszünkbe, a kevesebb néha több. Gondoljuk meg, mennyit szeretnénk megmutatni magunkból, ne feszengve kelljen végigülni a vacsorát. Nem létezik mindenkire illő szabály, a földig érő estélyi is lehet előnytelen, ha valaki nagyon alacsony, s a túl merész dekoltázs sem teszi feltétlenül elegánssá a szettünket. Ha mindenre odafigyelünk, és optimálisan vegyítjük a méltóságteljes megjelenést a szexi rafinériával, igazi dívaként pompázhatunk a társaságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!