Gasztronómiai fesztivál

2018.05.11. 12:00

Bővül a Street Food Weekend Zalaegerszegen

Nem hagyományos büfé, nem hétköznapi, de egyszerű és gyorsan fogyasztható ételekkel. Ez a street food truck és a street food rövid összefoglalása.

Jóna István

Tavaly próbaképpen rendezték meg Zalaegerszeg belvárosában a Street Food Weekend programot, melynek tapasztalatairól és a folytatásáról tartottak sajtótájékoztatót tegnap a városházán.

Balaicz Zoltán polgármester elmondta: annak idején fenntartásokkal fogadta a fesztivált, mely azonban a várakozások felett teljesített. A sikeren felbuzdulva idén június 1. és 3. között, azaz egy nappal kibővülve várják az utcai ételek kedvelőit.

Horváth Szilárd, a Városmarketing Iroda vezetője a food truckerek véleményéből egy rövid videóösszeállítást is bemutatott, amiből kiderült: nemcsak a városlakók, de az ételkészítők is elégedettek voltak. Az idei rendezvény keretében több zalai kötődésű autó is érkezik majd a Dísz térre, ahol összesen 22 food truck várja majd az érdeklődőket. Lesznek sültek, grillek, hamburgerek, óriás palacsinták, koktélok és borok, valamint sok más ínyencség.

A program egy mini fesztivállal is kiegészül, ami a Street Electronic Egerszeg nevet viseli. Szombaton késő délutántól hajnalig szórakozhatnak, táncolhatnak a város főutcájának közepén a résztvevők. Simon Tamás főszervező elmondta, hogy a környék és az ország hét lemezlovasa fog visszarepíteni bennünket az időben és idézi fel a régi, klasszikus elektronikus ütemeket. A programot látványos elemekkel, kiegészítőkkel, fényekkel és táncosokkal igyekeznek színesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!