Disznóvágás

2018.02.14. 12:00

Húsos sült paprika is készült a dióskáli disznótoron

Egy 3 kiló híján 2 mázsás disznó, közel másfélszáz résztvevő, finom toros ételek, élő zene, bál és sok-sok nevetés.

Varga Lívia

Fotó: Pacsó Zsuzsanna

Így lehetne röviden összefoglalni a Dióskálon immár negyedik esztendeje megtartott disznóvágást, amelyet az önkormányzat támogatásával egy baráti társaság hívott életre és szervez meg évről évre, ezúttal a mögöttünk hagyott szombaton.

- A helybeliek mellett a szomszéd településről, Egeraracsáról is érkeztek a programra, így a résztvevők száma átlépte a 130-at – meséli az egyik szervező, Horváth István, aki oroszlánrészt vállalt a disznó felbontásában, s ő készítette a hurkát-kolbászt is.

Emellett ízletes paradicsomos káposzta, sült és rántott hús s a dióskáli disznóvágások elmaradhatatlan étele, húsos sült paprika is várta a vendégeket a konyhában sürgölődő asszonyok jóvoltából a település faluházában.

Fotó: Pacsó Zsuzsanna

A disznóvágást és disznótort éjjel egyig tartó mulatság követte, s a szervezők már most elhatározták, ha rajtuk múlik, jövőre sem szakítják meg a hagyományt, azaz ötödszörre is megszervezik a sokak által kedvelt, népszerű programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!