Gyógyítás

2018.02.13. 11:00

Betegek világnapja a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban

A betegek világnapja (február 11.) alkalmából rendezett hétfőn programot a figyelem, a megértés és az empátia jegyében a Zala Megyei Szent Rafael Kórház.

Magyar Hajnalka

Takács András kórházlelkész megáldja a dobozkát, amiben a szentgotthárdi Benczik Istvánné is elhelyezte kérését

Fotó: Pezzetta Umberto

Az összejövetelnek a pózvai pulmonológia társalgója adott otthont, ahol dr. Halász Gabriella főigazgató köszöntőjében arról is szólt, hogy az egyre hosszabbodó élettartam miatt számosan élnek együtt krónikus betegségekkel.

Fontos azonban az eltöltött évek minősége is, ezt szolgálja az orvostudomány számos vívmánya. Arra kérte a betegeket, higgyenek az egészségügyben, hiszen egyre növekszik az új módszerek, eljárások, kezelések tárháza.

Srágli Hajnalka radiológiai asszisztens énekszámát követően Takács András kórházlelkész tartott megemlékezést.

Kiemelte, elsősorban ne csodás gyógyulásban reménykedjenek a betegek, hanem vegyék észre, hogy az Atya embereket küld az elesettek gyámolítására, megsegítésére. Minden orvos és ápoló, aki tiszta szívvel végzi a dolgát Isten küldötte, általuk, tetteikben mutatkozik meg az isteni kegyelem.

Takács András kórházlelkész megáldja a dobozkát, amiben a szentgotthárdi Benczik Istvánné is elhelyezte kérését
Fotós: Pezzetta Umberto

Dinnyésné Kiss Katalin, a szülészet diplomás ápolója saját versét szavalta el, majd a Daganatos Betegek Egyesülete mutatkozott be, tevékenységükről Baranyainé Sifter Mária elnök szólt. Végül András atya megáldotta azt a ládikát, amibe a betegek papírra vetett kéréseiket, fohászaikat helyezhették el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!