Múltidézés

2017.10.18. 13:00

Zalaegerszeg ikonikus helyei akkor és most

Mindig képesek vagyunk rácsodálkozni, mennyit változott a környezetünk az elmúlt években.

Rákos Bianka

Talán észre sem vesszük, de gyermekkorunk kedvenc helyei folyamatosan eltűnnek vagy megváltoznak. Múltidéző sorozatunkban ezúttal Zalaegerszeg ikonikus helyeit hoztuk el – üljön fel velünk a nosztalgiavonatra és tekintse meg mennyit változott a város!

Arany Bárány

A megyeszékhely legismertebb szállodája régen népszerű találkahelynek számított. A hotel kávézójában az idősebb generáció tagjai számtalan szép és gyakran kínos randin estek át. A teraszos rész sajnos már nem működik, helyét a Mc Donald’s gyorsétterem foglalta el. Az első fotó még 1978-ban készült.

 

Tulipán presszó

Ki ne emlékezne a Tulipán presszóra! A 70-es – 80-as években a fiatalok kedvenc helye volt, ahol az ínycsiklandozó sütemények mellett, zenés estekkel is várták az arra tévedőket. Mára hűlt helye van az egykor nyüzsgő vendéglátóhelynek, helyette butikok sorakoznak a hatalmas épület földszintjén. Az első kép a 70-es években készült, érdekesség, hogy a csemegebolt akkor még nem épült fel.

Dísz Tér

El tudná képzelni a híres Tulipán szökőkút nélkül a Dísz teret? Pedig a kutat csak a 80-es évek végén állították fel! Az utóbbi években hatalmas megújuláson esett át a tér, így nem csoda, ha idegenül hat a régi felvétel. Az első fotó 1983-ban a másik pedig ma készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!