Vicces utcanevek

2017.10.16. 15:00

Szívesen lakna a Szó közben? Lássuk Zalaegerszeg legérdekesebb utcaneveit

Kossuth Lajosról és Széchenyi Istvánról utcát elnevezni nem túl kreatív, hiszen minden városban található legalább egy. Zalaegerszeg ugyan nem a legnagyobb magyar város, mégis akadnak vicces vagy éppen aranyos utcanevek is.

Rákos Bianka

Csak képzeljük magunk elé a jelenetet, amikor egy komoly, szigorú tekintetű férfi előveszi a lakcímkártyáját és kiderül, hogy a zalaegerszegi Futrinka utcában lakik. A helyzet elég könnyen előfordulhat, hiszen egy létező helyről beszélünk (sajnos Cicamicát, Sompolyogit és Buskit nem találtuk meg, biztosan elköltöztek…), de lakhat akár a Málnás, a Mandulás, a Mókus, a Lejtős vagy Lankás utcában is.

Csács környékén található egy majdnem üres rész – ez a Szó köz, de van Zsák utca és Új utca is, borkedvelők pedig bizonyára szívesen költöznének a Bor útra.

A Csendes utca igazi megváltás lehet a nyugalomra vágyóknak, de reméljük, a Paperdő utcában nem valódi papokból van az erdő. Friss házasoknak ajánljuk házvásárlásra a Gólyahír utcát, az Űrhajós utcát pedig leendő asztronautáknak. A Szélhordta utat pedig, bizonyára a szél hordta össze.

Ön is ismer vicces utcaneveket? Ossza meg velünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!