Szemétszedés

2017.09.17. 12:00

Te Szedd – A tisztább jövőért

Nagykanizsán és Lentiben több százan csatlakoztak a TeSzedd! – Önkéntesen a Tiszta Magyarországért országos szemétgyűjtési akcióhoz.

Horváth-Balogh Attila, Korosa Titanilla

A 3 napos akció vasárnapig tart és Nagykanizsán, illetve Lentiben már tegnap is sokan kivették a részüket a munkából. Előbbi városban a Nagykanizsai Gazdasági Ellátó Szervezet (NAGESZ) vállalta magára a koordinátor szerepét, és természetesen az önkormányzati cég munkatársai is gyűjtötték a mások által felelőtlenül elszórt hulladékot a Csónakázó-tónál lévő zöldtábor környezetében. Mint azt Horváth István, a NAGESZ igazgatója elmondta: az idei a 3. alkalom, hogy csatlakoztak az országos akcióhoz.

– Meghirdettük az eseményt és magunkra vállaltuk a szervezés terhét is itt, Nagykanizsán – bocsátotta előre Horváth István. – Idén több mint 600 önkéntest sikerült megmozgatnunk, köztük rengeteg iskolást, óvodást és ezúttal egy cég is csatlakozott hozzánk. Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy ez önként vállalt tevékenység, amire már többször volt példa, mert úgy gondoljuk, kell, hogy példát adjunk és felhívjuk a figyelmet a közösségi felelősségvállalás fontosságára.

Lentiben a rendezvénytéren gyülekeztek a szemétszedési akcióhoz csatlakozók.

– A városból 25 szervezet, egyesület, baráti társaság és intézmény jelentkezett, mintegy 660 résztvevőt regisztráltunk, akik már hetedik alkalommal vettek részt az akcióban – mondta Horváth László polgármester. – Különösen örülök annak, hogy a fiatalok részvétele is jelentős, hiszen az a cél, hogy minél előbb elkezdjük a környezettudatos magatartásra nevelést. Az akció egyrészt azt eredményezi, hogy tisztább lesz a város, másrészt jelentős tudat- és közösségformáló erő is, hiszen eljönnek azok, akik hagyományosan részt vesznek, illetve róluk példát véve újonnan csatlakozók is hitet tesznek a tiszta környezet mellett.

Hozzátette: egy nap alatt nem lehet minden hulladéktól megszabadítani a várost, de e nap hatása azért érezhető. Emellett arra kérte a város lakóit, hogy csak a hulladékgyűjtőkbe dobják el a szemetet, amit majd a hulladékkezelő cég elszállít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!