Mozgás

2017.09.24. 09:16

Milyen sportot próbálna ki?

Újabb színfolttal gazdagodott a Keresztury VMK által szervezett tehetségnap, hiszen szombaton már nemcsak sportágakkal, különböző sportegyesületek munkájával, hanem a művészet egyes ágaival is találkozhattak a kilátogató gyerekek, fiatalok.

Arany Horváth Zsuzsa

Balogh Gábor kétszeres világbajnok öttusázó a rúdtánccal próbálkozik. Figyeli Török Dorka, Vincze Virág Panna és Valu Franciska, a háttérben Arany Médea, a rúdtánc klub vezetője

Fotó: Katona Tibor

Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója lapunknak elmondta, amellett, hogy szinte az összes zalaegerszegi sportklub, egyesület, közösség, (több mint húsz) megmutathatta magát és munkáját, ezúttal a képzőművészet, a zene is helyet kapott a palettán, hogy az érdeklődők közelebbről megismerkedhessenek a sikeres előadókkal.

Így találkozhattunk a rúdtánc, a judo, a karate, az aikidó, a tájékozódási futó, a kézilabda, a súlyemelés, az akrobatikus táncok, a kötélugrás, a sakk képviselőivel békés társbérletben bemutatkozó Müller Imre festőművésszel, az ujjal festő Monával vagy Danics Dóra énekesnővel, valamint a rajzzal és a fazekassággal.

Ezen túl tehetséggondozó szervezetek is meghívást kaptak a Decathlon előtti parkolóba.

A program már délelőtt elkezdődött, Balaicz Zoltán polgármester délután osztotta meg gondolatait a jelen lévőkkel. Elmondta, meggyőződése, hogy a tehetség mindenkiben ott szunnyad, de a kibontakozási formáját csak ki-ki maga találhatja meg. Ehhez nyújt segítséget a város által is támogatott tehetségnap, ahol egy helyen lehet belekóstolni a megyeszékhely gazdag kínálatába, amely már számos sikeres sportolót, művészt adott az országnak.

A sportágválasztó egyik népszerű vendége volt Balogh Gábor öttusázó, aki 1999-ben lett először világbajnok, de olimpiai ezüstéremmel is büszkélkedhet.

-Én rossz gyerek voltam, ezért a szüleim sokféle módon keresték az energiáim levezetési módját – mondta lapunknak a 41 éves, ma már sportszervezéssel, sportdiplomáciával foglalkozó, s egy hónap múlva édesapává váló budapesti vendég, aki egyben a diáksportszövetség vezetője is.

- Végül az öttusa lett a nekem való, ami összetett és összeszedettséget igénylő sport, erre fejben is meglehetősen sokat kell készülni. Mizsér Attila világbajnok volt a mesterem, Balczó András mellett a példaképem.

Balogh Gábor kétszeres világbajnok öttusázó a rúdtánccal próbálkozik. Figyeli Török Dorka, Vincze Virág Panna és Valu Franciska, a háttérben Arany Médea, a rúdtánc klub vezetője
Fotós: Katona Tibor

 

Balogh Gábor ma sem zárkózik el az újdonságoktól, bizonyítja, hogy a rúdtáncos standon kérésünkre megpróbálkozott ezzel is.

- Nem is olyan könnyű, mondta, minden elismerésem a lányoké.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!