amikor megdőlt a hidegrekord

2021.01.13. 07:00

Brutális hideg és három méteres hófal – 1987-ben volt a legkeményebb zalai telünk

A friss meteorológiai előrejelzések szerint hétvégére eléggé bekeményít a január.

zaol.hu, Nagy Betti

1987 január 17 - Zalaegerszeg

Az Időkép előrejelzése Zalaegerszegre egyelőre nem jósol havat, ám az szinte biztos, hogy vasárnap akár -12 fokig is lecsökkenhet a hőmérséklet. Ez a hideg azonban semmiségnek tűnhet azoknak az olvasóinknak, akik még emlékeznek rá; 1987-ben, január 13-án hajnali öt órakor -26,8 fokot mutattak a hőmérők.

A 34 évvel ezelőtti január sokaknak emlékezetes volt: hidegrekordok dőltek meg, hófúvás és az erős havazás nehezítette a helyiek életét. 28 öszekötő- és 51 bekötőút járhatatlanná vált, leginkább Zalaszentgrót térségében, s volt ahol az áram is elment.

Keszthely szinte teljesen a hó fogságába került. A korabeli Zalai Hírlap így fogalmazott:

„A hét végi erős havazás következtében Keszthelyen és környékén kritikussá változott a helyzet. A kerítéseket, lakóházakat övező, ajtómagasságig érő hófúvások miatt a gyalogosok is kiszorultak az egy nyomsávosra szűkült úttestre.”

Mutatunk is néhány képet az ítéletidőről:

 

Kapcsolódó cikkek:

https://www.zaol.hu/bulvar-celeb/helyi-bulvar-celeb/amikor-isaura-zalaegerszegi-latogatasat-keresztulhuzta-a-rekordhideg-4833850/

https://www.zaol.hu/idojaras/helyi-idojaras/jon-a-sziberiai-hidegbetores-zalaban-is-kemeny-minuszok-lesznek-4832014/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=zaol&fbclid=IwAR2rEZA-U0S0ngLEa5igWxxleJDFFWVLG63ozjPpMlzg7R0pnPNiK074y-U

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában