Archívumból

2021.01.12. 16:20

Amikor Isaura zalaegerszegi látogatását keresztülhúzta a rekordhideg

1987. januárjában igazi „világszenzációnak” számított, hogy a népszerű Rabszolgasors című szappanopera főhőse, Isaura azaz Lucélia Santos Magyarországra, s azon belül Zalaegerszegre is ellátogat. Sajnos a kegyetlen időjárás összetörte a zalai rajongók álmait...

zaol.hu

A sorozatsztár Magyarországon

34 évvel ezelőtt, január 10-én jelent meg a Zalai Hírlap hasábjain a hír, miszerint a népszerű színésznő, Lucélia Santos – az akkor televízióban sugározott Rabszolgasors című szappanopera főszereplője – hazánkba érkezik. A sztár egy hétre érkezett országunkba, erre az időre pedig egy zalaegerszegi és egy kiskunhalasi látogatás is tervezve volt.

“Hát ilyen még nem volt! Az újságírók fogadhatták a repülőtéren a még házastársként Budapestre érkező – sőt ki tudja már, hogy egybekelésük hányadik évfordulóját legendás gazdag partival éppen hazánkban ünneplő –világhírű színészpárt, Elisabeth Taylort és Richard Burtont. Tudhattuk, mikor köt ki a Duna partján a Queen-fiúkat hozzánk hozó szárnyashajó, hogy hánykor lép be elegáns szállodánk az Atryum Hyatt kapuján Demis Russos. Csak azt tartják titokban, hogy melyik légijárat repíti hozzánk legújabb kedvencünket, Lucelia Santost, azaz Isaurát. Amit megtudhattunk, csupán annyi, hogy január 11-én teszi lábát hazánk földjére. A közönség két nappal később láthatja a Budapest Sportcsarnokban meghirdetett két koncerten.

Lucélia Santos a Rabszolgasors című sorozatból

A négy nyelvet beszélő színésznő – menedzsere társaságában – az Ifjúsági Rendező Iroda és a Skála meghívására érkezik fővárosunkba, és egy hetet tölt Magyarországon. Ellátogat Zalaegerszegre és Kiskunhalasra is.”

A Zalai Hírlapban megjelent cikk Fotó: ZH ARCHÍVUMA

Szerencsétlen időzítés

A szép színésznő látogatása alaposan feltüzelte a helyi rajongókat, ám az ítéletidő sajnos közbe szólt. Magyarországon 1987. január 11-én, vasárnap délelőtt sok helyen 20-25 centiméteres volt a hóréteg, sőt az erősödő szél miatt néhol másfél méter magas torlaszok keletkeztek. Két nappal később Zalaegerszegen megdőlt a hidegrekord is: január 13-án hajnali öt órakor -26,8 fokot mértek!

A Zalai Hírlap korabeli riportja a rendkívüli hóhelyzetről Fotó: ZH ARCHÍVUMA

A színésznő látogatása így elmaradt, 1987. január 16-án pedig ezek a sorok jelentek meg a Zalai Hírlapban:

“Mint tegnap hajnalban kiderült, a kedvezőtlen útviszonyok miatt a szervezőknek – a korábbi tájékoztatással ellentétben – mégsem sikerült megoldani a brazil színésznő, Lucelia Santos – a Rabszolgasors című televíziós sorozat népszerű Isaurája – eljuttatását Zalaegerszegre. A nagy érdeklődéssel várt produkció tehát meghiúsult, kevésbé lett volna azonban keserű a kétezerötszáz jegyvásárló szája íze, ha az Ifjúsági Rendező Iroda szervezői nem ígérik egészen az utolsó napig: megérkezik Zalaegerszegre a közkedvelt színésznő.”

Ki is volt Isaura?

Lucelia Santos, brazil színésznő, rendező és producer 1957-ben született Santo Andrében. Volt férjétől, John Neschlingtől egy gyermeke született, Pedro Neschling, aki szintén színész. Színészi karrierjét színpadi szerepekkel kezdte 1974-ben, a színházban a Godspell című darabban játszott.

A nagy áttörést 1976-ban A rabszolgasors című sorozat hozta el számára, ahol Isaurát, a kedves rabszolgalányt alakította. A sorozatot 80 országban, köztük hazánkban is nagy sikerrel játszották. A kosztümös sorozat Magyarországon, akkora népszerűségnek örvendett, hogy az a városi legenda is elterjedt, miszerint gyűjtést indítottak a rabszolgalány felszabadítására.

Forrás: Wikipédia

 

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/idojaras/helyi-idojaras/nem-kezdett-el-befagyni-az-arktikus-ocean-megjosolhato-hogy-milyen-telunk-lesz-zalaban-4632673/

https://www.zaol.hu/idojaras/helyi-idojaras/jon-a-sziberiai-hidegbetores-zalaban-is-kemeny-minuszok-lesznek-4832014/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában