Magyar Kupa

2024.04.05. 12:10

A Fradi látogatása a sporttörténelmi tett jutalma

A Nyíregyháza kisebb meglepetésre hazai pályán 2–1-re legyőzte a Kecskemétet, és így a Kisvárda, a Paks és a Ferencváros mellé egy másodosztályú csapat jutott be a legjobb négy közé a labdarúgó Magyar Kupában. Tímár Krisztián csapatát nem vetette vissza az év öngólja, hátrányból fordította meg a találkozót. A nyírségiek fennállásuk során először vannak ott a legjobb négy között, de a folytatásban a bajnoki címvédővel kell megküzdeniük a döntőbe jutásért.

MW

A Ferencváros játékosai ünneplik győzelmüket a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében játszott Debreceni VSC–Ferencvárosi TC mérkőzés végén a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. február 28-án. Debreceni VSC-Ferencvárosi TC tizenegyesekkel 3–5

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A Magyar Kupa negyeddöntőjében Balmazújvárosban fogadta az NB II-t vezető Nyíregyháza az előző idény meglepetéscsapatát, a Kecskemétet. A két csapat sorsa már-már eldőlt a maga bajnokságában (feljutás, illetve biztos bennmaradás), így mindkét fél bátran összpontosíthatott a kupacsatára.

Sporttörténelmet írtak

Az első félóra kiegyenlített játékot hozott, de nagy helyzetet nem igazán láthattak a szurkolók. A 42. percben aztán egy öngóllal szerzett vezetést a Kecskemét, Májer beadása után a felszabadítani igyekvő Sigér tizenkét méterről a saját kapujába fejelte a labdát – derült ki az Origó oldaláról. A szünet előtt azonban kiegyenlített a Nyíregyháza: a 44. percben Géresi középre lőtt labdáját a csapatkapitány Gengeliczki 7 méterről a jobb alsó sarokba passzolta. A második félidőben fordítani tudtak a nyírségiek: a 69. percben Kovácsréti indításából Novák Csanád lépett ki, kicselezte Varga kapust és a hálóba passzolt. A Kecskemét nem tudott válaszolni, így a Nyíregyháza 2–1-re megnyerte a mérkőzést és bejutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában.

Az első félidőben is működött, amit elterveztünk, de akkor még volt bennünk egy kis drukk, és elsősorban a labda elleni játékunk működött. A második félidőben rá tudtunk tenni egy lapáttal és a cserék is jól szálltak be. Óriásit dolgozott a csapat, nagyon büszke vagyok a játékosokra, ahogy arra is, hogy sporttörténelmet írtunk az elődöntőbe jutással

– nyilatkozta Tímár Krisztián, a nyíregyháziak edzője.

A hagyományoknak megfelelően a mérkőzés után még csütörtök este kisorsolták az elődöntő párosítását az M4 Sport stúdiójában. Szélesi Zoltán, az U21-es válogatott edzője segédkezett a ceremóniánál – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Egészséges önbizalom

Szélesi először a Paksot húzta ki, mellé pedig a Kisvárdát. Ezzel eldőlt, hogy a Fradi és a Paks elkerüli egymást. A másik párharc Nyíregyháza–Ferencváros. A mérkőzéseket április 24-én játsszák. A Magyar Kupa első számú esélyese egyértelműen a bajnoki címvédő és az NB I-et magabiztosan vezető Ferencváros, amely legutóbb 2022-ben nyerte meg a sorozatot. Tavaly a Zalaegerszeg lett a kupagyőztes, a címvédő azonban idén már a nyolcaddöntőben kiesett. A sorsolás utána a Fradi válogatott kapusa, Dibusz Dénes is beszélt az esélyekről.

– Egészséges önbizalommal várhatjuk az elődöntőt. A cél a kupa megnyerése. Eddig is talán a legnehezebb volt az utunk. Az elődöntőben pedig már nincs könnyű mérkőzés, hiszen a tét is növekszik. Várjuk a Nyíregyháza elleni kupaelődöntőt

– mondta el Dibusz, hozzátéve, egyelőre a Paks elleni vasárnapi bajnoki rangadóra összpontosítanak. Ha a Fradi legyőzi a Paksot, nyolc pontra növeli az előnyét, úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, azaz akár már vasárnap ünnepelheti zsinórban a hatodik bajnoki aranyérmét.

Magyar Kupa, az elődöntő párosítása:

Paks–Kisvárda
Nyíregyháza–Ferencváros

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában