Krimi

2024.02.02. 15:25

Horror a komáromi gyárban: targoncával nyomtak össze egy munkást

Egy dél-koreai férfi küldte rá gyanútlan kollégájára a munkagépet, az áldozat örökre lebénult.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Távollétében nyolc év börtönre ítéltek első fokon egy dél-koreai férfit, aki egy komáromi gyárban targoncával akarta összelapíttatni munkatársát - írja a Tatabányai Törvényszék közleménye alapján az MTI. 

Mint írják, az elkövető arra utasította a sértettet és egy mongol munkást, hogy a csarnokban összegyűlt szemetet gyűjtsék össze, majd az áldozatot felszólította, hogy másszon bele a szemét gyűjtésére szolgáló átlátszatlan, merev takarófóliába.

A sértett nem akart belelépni, de a dél-koreai férfi betolta, majd összefogta a zsák száját. A zsák széleit a mongol munkás fogta meg, aki tudott arról, hogy egy ember van benne. 

Az elkövető ezután egy targoncást hívott oda, hogy nyomja össze a zsákot. Ő nem tudott arról, hogy a zsákban van valaki, ezért a jármű villájával elkezdte összelapítani a zsákot.

Az áldozat kiáltását meghallva kiszabadította a takarófóliából, és értesítette a mentőket. A férfi súlyos sérüléseket szenvedett, alsó végtagjainak bénulása miatt maradandó fogyatékosság alakult ki nála.

Tatabányai Törvényszék a dél-koreai férfit a emberölés kísérlete miatt távollétében 8 év börtönbüntetésre, valamint Magyarország területéről  való 10 év kiutasításra ítélte. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, azonban az nem jogerős, mivel a védő felmentésért fellebbez.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában